Marea Moschee nu se mai construiește din lipsa banilor. Muftiul Iusuf Murat a declarat pentru TVR că terenul de 1,1 hectare, din Capitală, lângă Romexpo a fost deja înapoiat statului român. El a mai precizat că decizia de a stopa construcția nu are legătură cu faptul că au existat voci care s-au opus proiectului, scrie aktual24.ro.
Costurile Marii Moschei se ridicau la trei milioane de euro, bani pe care statul turc ar fi trebuit să îi suporte în totalitate. Sistarea finanțării este o decizie luată la Ankara.
Primăria Sectorului 1 a eliberat în aprilie 2016 certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din România intenționa să o construiască pe Bulevardul Expoziției nr. 22-30.
Oficial, în România sunt 67.000 de credincioși musulmani. Cei mai mulți sunt în Dobrogea. 9.000 locuiesc în București.
Discuțiile preliminare dintre România și Turcia pe tema moscheei și bisericii au început imediat după Revoluție. Oficialitățile celor două țări solicitau partenerului un loc de rugăciune și un cimitir pentru crediniciosii celor două religii. Unul la Istanbul, unul la București.
Românii din Turcia urmau să primească un loc pentru un cimitir la Istanbul și altul pentru ridicarea unei biserici ortodoxe exclusiv românești.
Un lăcaș de cult ortodox există deja. Ctitorie a domnitorului Constantin Brâncoveanu, din 1692, Biserica Sfântă Mucenică Parascheva, proprietate a comunității grecești din Turcia, servește acum și ca lăcaș de cult pentru comunitatea de 30.000 de români din Istanbul.
Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.
Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!
Așadar, celor 30.000 de români din Istanbul, Muftiul le recomanda o biserica greceasca unde sa se inchine ei ! Pentru 9.000 de musulmani din Bucuresti acestia aveau pretentia la o moschee de milioane de euro ! Hai sifon cu pretentile voastre !
Comments are closed.