Firmele de casă ale lui Dragnea au datorii de milioane de euro la stat. Aproape 12 milioane de lei are de recuperat Fiscul de la Tel Drum şi Hotel Turris, firme de pe urma cărora familia lui Liviu Dragnea a ajuns să nu aibă griji financiare, potrivit documentelor consultate de G4Media.ro.

Tribunalul Bucureşti a respins săptămâna trecută cererea de revizuire a Tel Drum prin care societatea de construcţii, despre care procurorii DNA susțin că ar fi controlată de Liviu Dragnea, cerea anularea unei datorii de 2,6 milioane de lei (aproximativ 600.000 de euro) către Fisc.

Astfel, banii trebuie recuperaţi de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală de la Tel Drum, societate deţinută în acte de Petre Pitiş, un apropiat al liderului PSD.

Nu este singura datorie pe care Tel Drum o are la ANAF. Compania din Alexandria mai are de plată alte câteva milioane bune de lei, inclusiv la bugetul pensiilor şi la cel al asigurărilor de sănătate, aşa cum reiese din procedura de insolvenţă.

Restanţele la stat ale companiilor apropiate de Liviu Dragnea nu se opresc la Tel Drum. Hotel Turris SA, societate care a controlat activitatea Hotel Turris din Turnu Măgurele, are şi ea de plată alte 2,3 milioane de lei, aşa cum reiese tot din procedura de insolvenţă. Clădirea hotelului este deţinută în acte de Liviu Dragnea.

Fiscul lui Mişa trebuie să ia 2,5 milioane de euro

În total, Tel Drum şi Hotel Turris, societăţi controlate sau deţinute de Dragnea şi fimilia sa, au de plată la ANAF o sumă de 11,7 milioane de lei. Transformată în euro, este vorba de o datorie de 2,5 milioane la curs de 4,65 lei/euro.

Conducerea ANAF sau Liviu Dragnea nu au răspuns la solicitările G4Media.ro sau întrebări legate de recuperarea banilor.

Citește și ”FBI a intrat pe fir, anchetat în Brazilia, anchetat de OLAF, condamnat definitiv + alte dosare de corupție

Preşedintele PSD a dirijat public Fiscul şi Ministerul de Finanţe după bunul plac politic. Săptămâna trecută, pe 5 iulie, Liviu Dragnea îl trimitea pe Ionuţ Mişa, şeful ANAF, să recupereze datoria de 1,2 milioane de lei pe care preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să o plătească după ce a încasat mai mulţi ani chirii pe o clădire pe care a pierdut-o în instanță.

”Îi intreb acum public, dacă au de gând, dacă au atât de mulți bani la buget și nu au nevoie de ei, poate dăm drumul la o amnistie fiscală, dacă sunt prea mulți bani și nu mai au loc în cuferele de la Trezorerie, de la dl Mavrodin. Îi întreb și eu, nu vreau să-i întreb la telefon, îi întreb public, pentru că este o întrebare pusă de multe ori în studiourile de televiziune, o întrebare legitimă, la care văd că nu răspunde nimeni”, a spus Dragnea.

A două zi, ministrul Eugen Teodorovic, în subordinea căruia se află ANAF-ul, anunţa că au fost începute procedurile de recuperarea a banilor de la Iohannis.

Însă, Dragnea nu dă dovadă de consecvenţă privind interesul său pentru banul public şi atunci când vine vorba de societăţile apropiate. Doar cu o săptămână înainte de indicaţiile date de Dragnea către ANAF, Fiscul tocmai primise undă verde de la Tribunalul Bucureşti să recupereze o sumă de 2,6 miliane de lei de la Tel Drum.

Citește și ”VIDEO Uitați ce monstru ați creat voi cei care nu ați ieșit la VOT!

ANAF a plătit suma la Tel Drum în loc să o vireze la Periş

Pe 28 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis în dosarul 7764/3/2018 să respingă cererea de revizuire a sentinţei civile nr. 2454/07.04.2016 pronunţată în dosarul 29163/2/2015 al Tribunalului Bucureşti, cerere formulată de Tel Drum. Decizia putea fi atacată în şapte zile de la comunicare, însă acest lucru nu s-a întâmplat, aşa încât a rămas definitivă, aşa cum ni s-a transmis de un reprezentant ANAF.

Tribunalul Bucuresti a stabilit prin decizia invocată (ramasă definitivă) că firma de constructii Tel Drum, apropiata de afacerile familiei lui Liviu Dragnea, a beneficiat fără respectarea legii de o returnare de TVA, bani care erau cuveniţi Romsuintest Periș. Conducerea ANAF şi fostul administrator al fermelor de porci din Ilfov, Claudiu Barbu, care nu mai avea drept de semnătură, au realizat un acord prin care banii au ajuns în Teleorman.

Lichidatorul judiciar al Romsuintest Peris, după intrarea societăţii în insolvenţă în ianuarie 2012, a observat că Tel Drum beneficiase ilegal de această returnare de TVA. A reclamat în instanță, dar şi prin plângeri penale nefinalizate, încă din septembrie 2015, returnarea ilegala de TVA. La procesele de la fond, apel, revizuire, contestaţie în anulare, judecătorii au constatat constant că ANAF trebuie să ia banii de la Tel Drum şi să-i dea la Periş.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

1 COMENTARIU

  1. teodorovici, esti penibil ! Adica , cu mutrita ta de ” gaiu” faci discriminări la vedere, il servesti pe Dragnea si pe Johannis nu vrei sa-l servesti? De ce? pentru ca esti PSD-ist? Pai nu esti tu ministrul finantelor Romaniei? esti cumva ministrul finantelor PSD? Sa-ti fie rusine !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.