Cine nu se va delimita de liderul infractor al PSD, Liviu Dragnea, în perioada imediat următoare, își poate lua adio de la orice cariera politică. Oricât s-ar zbate acest infractor să scape de pușcărie modificând legi în favoarea sa, inevitabilul tot inevitabil rămâne. De aceea a fost miza debarcării șefei DNA atât de mare? De aceea este infractorul turbat de furie și disperare?

Să nu uităm, G4Media.ro a dezvăluit miercuri că la începutul lunii iulie, DNA a cerut redeschiderea a două dosare legate de liderul PSD Liviu Dragnea şi compania de construcţii din Teleorman, despre care procurorii susţin că este controlată de acesta, Tel Drum.

În primul caz, şeful Secţiei a 2-a din DNA, procurorul Marius Bulancea, a solicitat Înaltei Curţi să confirme redeschiderea unui dosar clasat tot de DNA în 2013. Dosarul vizează privatizarea Tel Drum către foşti colegi de facultate ai lui Liviu Dragnea şi acordarea preferenţială de contracte publice de către Consiliul Judeţean Teleorman, condus de către Liviu Dragnea, în urmă cu 8-9 ani. Cazul a fost închis din lipsă de probe de procurorul DNA Paul Dumitriu, acum adjunct al şefului de secţie, Marius Bulancea.

Citește și ”VIDEO Uitați ce monstru ați creat voi cei care nu ați ieșit la VOT!

Totodată, Dan Turturică se întreba retoric într-un articol pe digi24.ro ”ce se va întâmpla cu cooperarea DNA – FBI pe anumite dosare importante, dintre care unul ar putea reprezenta o adevărată bombă nucleară pentru actuala coaliție de guvernare, dar în special pentru PSD”.

RISE Project și Folha de São Paolo, una dintre cele mai mari publicații din Brazilia, au obținut confirmarea că autoritățile din această țară au în desfășurare o anchetă al cărei subiect este președintelui PSD, Liviu Dragnea. Procurorul federal, Carlos Wagner Barbosa Guimarães, ne-a declarat ieri că atât Dragnea cât și Mugurel Gheorghiaș sunt suspecți într-un caz de spălare de bani în Brazilia.

Brazilienii au inițiat ancheta după ce procurorii din România au luat legătura cu ei, în iulie anul trecut. Domnul Barbosa Guimarães a declarat că încearcă să determine dacă Liviu Dragnea a folosit “portocale” ca să spele bani și să achiziționeze proprietăți în Brazilia. În portugheză, laranja, adică portocala, este termenul care desemnează interpușii, persoane băgate la înaintare de politicieni corupți sau criminali pentru a-și ascunde implicarea în diverse afaceri.

Liviu Dragnea a fost condamnat, în primă instanță, la închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman. Pedeapsa, la care se adaugă interzicerea unor drepturi, a fost dată pentru acuzația de instigare la abuz în serviciu. Pe de altă parte, șeful PSD a fost achitat pentru acuzațiile de instigare la fals intelectual.

Citește și ”Țeapă, FRAIERE! DNA cere redeschiderea a două dosare legate de Liviu Dragnea şi Tel Drum

Procurorii îl acuză că pe vremea când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman a aranjat să fie angajate la Protecţia Socială două membre PSD, care nu au trecut niciodată pe la acel serviciu. Liviu Dragnea s-a declarat mereu nevinovat. Anchetatorii ceruseră o pedeapsă de cu şapte ani şi jumătate de închisoare.

De reamintit este și că ancheta OLAF, în care Liviu Dragnea este urmărit penal pentru fraudarea fondurilor UE și constituire de grup infracțional organizat și abuz în serviciu, vine cu o recomandare financiară către Direcția Generală Politică Regională și Urbană, pentru a recupera suma de 21 de milioane de euro, iar cu recomandări judiciare adresate Direcției Naționale Anticorupție din România să inițieze acțiuni judiciare în materie.

Cu alte cuvinte, OLAF a gasit dovezi care sugereaza coluziune între beneficiarul fondurilor, funcționarii publici și contractant, inclusiv falsificarea documentelor în timpul procedurii de achiziție. Unele dintre aceste documente au fost utilizate și în sprijinul cererii pe care beneficiarul a prezentat-o autorității de gestionare, care a dus la plata a 21 de milioane EURO din fondurile Uniunii Europene.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

2 COMENTARII

 1. Dacă foștii comuniști din PSD și ALDE au luat-o razna, precum în ’89 și acum ne conduc cu dosarele penale pe masă, atunci, de ce mai există Parlament și nu-l desființăm în regim de urgență?

  Pe vremuri, comuniștii doar mințeau,
  Dar azi e și mai grav, fiindcă ne fură,
  Și-atunci, ăsta-i PSD / PCR, pe șleau;
  Partidul cu corupți sau…o adunătură!

  Astăzi, avem ca șefi la Parlament, pe…repetenți,
  Iată de ce au dosare penale și nu mai sunt buni!
  Să-i dăm jos urgent, să nu fim de ei, dependenți,
  Și ȚEPEȘ să se ocupe atent, de casa de nebuni!

 2. Multe din infractiunile grupului mafiot dela putere nu sunt cuoscute publicului larg. Ar trebui difuzate mai activ pe toate caile de informare mai ales prin massmedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.