Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall a reacţionat, joi, după ce în spaţiul public a apărut ştirea potrivit căreia Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat declaraţiile de avere ale Adinei Florea, procuror în cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), cu o întârziere de peste un an faţă de termenul legal. Odată făcute publice, declaraţiile de avere au revelat faptul că, în calitate de procuror SIIJ, Adina Florea s-a bucurat de o creştere considerabilă a veniturilor, scrie Epochtimes-romania.com.

Într-o postare pe Facebook, Ana Birchall afirma că în acest caz „se poate înţelege mai clar de ce Lia Savonea era atât de preocupată şi interesată de o anumită propunere legislativă care prevedea secretizarea averilor, inclusiv a soţilor sau a partenerilor de viaţă!”.

„Poate vă mai aduceţi aminte de încă o luptă pe care am dus-o anul trecut cu Savonea când abuziv, nerespectând legea, uzurpând practic atribuţiile legale ale Ministerului Justiţiei, trimisese direct la Parlament un punct de vedere de susţinere a unei astfel de iniţiative legislative deşi eu, în calitate de ministru al Justiţiei, nu susţineam acel proiect de lege! M-am opus şi am împiedicat o altă şmecherie marca Savonea, fără respect pentru transparenţă… dar cum să am eu pretenţii de transparenţă cu declaraţia de avere de la o persoană care solicită şi încasează o diurnă, considerabilă, doar pentru că locuieşte la câţiva km de locul de muncă!? Moral, nu?? Daţi share oameni buni să se afle adevărul!”, a continuat fostul ministru al Justiţiei în mesajul său.

Reamintim că, în urma unei cereri scrise venite din partea Newsweek România, Consiliul Superior al Magistraturii a publicat declaraţiile de avere din 2019 şi din 2020 ale Adinei Florea, procuror în cadrul Secţiei de investigare a magistraţilor, cu o întârziere de peste un an faţă de termenul legal.

Potrivit documentelor prezentate de sursa citată, în anul 2018, Adina Florea a câştigat suma de 70.000 de lei de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pentru procurorul SIIJ, anul 2019 a fost unul de bun augur, căci Florea a câştigat suma de 220.748 de lei de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – echivalentul a aproape 4.000 de euro pe lună -, şi a primit donaţie o casă de 134 de metri pătraţi şi un teren de 240 de metri pătraţi.

Adina Florea mai primise un apartament de 90 metri pătraţi ca donaţie şi în anul 2005. Procurorul are în cont puţin peste 12.000 de euro şi credite cam de aceeaşi valoare.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.