Procurorul general Augustin Lazăr a spus, joi, la ceremonia de predare a mandatului noului procuror-șef interimar al DNA, Anca Jurma, că „prima prioritate a DNA și a Parchetului General” va fi că în România luptă anticorupție va continuă cu fermitate. El a spus că Anca Jurma este un procuror cu foarte mare experiență și este „exact persoana” de care este nevoie acum la DNA. De asemenea, procurorul general a afirmat, la ceremonie, că nu poate fi uitat faptul că motivele revocării Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA generează îngrijorare printre magistrați în legătură cu independența lor, informează aktual24.ro.

Procurorul general a precizat că Anca Jurma a fost delegată în funcția de procuror-șef al DNA pentru o perioadă de șase luni, el arătând că Jurma este un procuror cu experiență.

Augustin Lazăr, care a susținut o declarație de presă alături de Anca Jurcă, a spus că „prima prioritate a DNA și a Parchetului General va fi că în România lupta anticorupție va continuă cu fermitate”.

Cea de a doua prioritate, potrivit lui Lazăr, este că aplicarea legii anticorupție se va face în continuare în conformitate cu normele și standardele internaționale de apărare a drepturilor fundamentale.

„DNA va apela la resursele pe care le are, resursele umane de expertiză profesională care au făcut din această direcție una dintre instituțiile cunoscute ca fiind furnizoare de expertiză în domeniu”, a declarat procurorul general, citat de news.ro.

Citește și ”Teodorovici, SCLAVULE, când recuperezi DATORIILE de milioane de euro de la Tel Drum şi Hotel Turris?

El a spus că Anca Jurma este un procuror cu experiență mare în Ministerul Public, cu o foarte mare pregătire profesională și persoana potrivită să vină cu contribuția personală la încrederea în DNA.

„DNA va apela la resursele pe care le are, resursele umane, de expertiză profesională care au făcut din această Direcție una dintre instituțiile cunoscute pe plan european ca fiind furnizoare de expertiză în domeniu. Doamna procuror șef Anca Jurma este tocmai persoana potrivită care ne indică nouă faptul că DNA are resurse pe profilul necesar în momentul oportun pentru a le putea valorifica în continuare. Este un procuror cu experiență mare în Ministerul Public, este un procuror cu o foarte bună pregătire profesională și care, în acest context al devenirii Direcției ca un furnizor de expertiză europeană și internațională, a reprezentat tocmai momentul și punctul cheie al acestei expertize. Și-a desfășurat activitatea în calitate de procuror șef al Serviciului de relații internaționale două mandate, are o experiență în calitate de consilier și am apreciat că este persoana potrivită care să vina cu contribuția personală de încredere în Ministerul Public și în special în DNA. O persoană care se bucură de încredere pe plan intern și internațional este exact ceea ce ne trebuie ÎN acest moment”, a afirmat Lazăr.

De asemenea, procurorul general i-a mulțumit Laurei Codruța Kovesi pentru rezultatele DNA.

Citește și ”FBI a intrat pe fir, anchetat în Brazilia, anchetat de OLAF, condamnat definitiv + alte dosare de corupție

”As dori să mulțumesc doamnei Kovesi, care și-a încheiat activitatea în această direcție și care în continuare va lucra în parchetul General. Este o tradiție a Ministerului Public de a valorifică mereu procurorii cu expertiză într-un anumit domeniu după ce își încheie o misiune profesională, un mandat sau își încheie în alt mod mandatul pe care îl îndeplinesc să revină și expertiza lor să fie valorificată în Ministerul Public, spre exemplu pentru aplicarea strategiei anticorupție în contextul în care domnia sa a adus DNA pe perioada mandatelor pe care le-a îndeplinit în postura de furnizor de bune practici la nivel european”, a afirmat procurorul general.

El a spus, de asemenea, că nu poate fi uitat faptul că motivele revocării Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA generează îngrijorare printre magistrați în legătură cu independența lor.

„Nu putem uita faptul că motivele revocării generează îngrijorare printre magistrați. O îngrijorare cu privire la independența lor, cu privire la statutul lor, cu privire la respectarea separației puterilor în stat. Cu toate acestea, procurorii Ministerului Public sunt profesioniști și își îndeplinesc rolul prevăzut în Constituție de a reprezenta interesele generale ale societății în domeniul judiciar, de a apăra ordinea de drept, drepturilor și libertățile fundamentale ale cetatenilor”, a adăugat procurorul general Augustin Lazăr.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.