Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a afirmat ca se ia in calcul prelungirea masurilor de izolare a persoanelor in varsta, cel putin pentru 10-14 saptamani, in functie de evolutia pandemiei COVID-19 in Romania, scrie Aktual24.ro.

„Da, luam in calcul si aceasta masura la nivelul Comitetului stiintific, Institutului National de Sanatate, grupului de lucru din cadrul Ministerului Sanatatii, luam inclusiv decizia cel putin pentru inceput sa ne gandim la 10-14 saptamani in care sa izolam aceste persoane, avand in vedere si evolutia ulterioara, dar ne adaptam la evolutia pe care pandemia o va avea in Romania”, a declarat, duminica, Nelu Tataru la Realitatea Tv, intrebat daca se ia in calcul masura izolarii persoanelor in varsta tot anul, dupa declaratiile presedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Tataru a transmis ca masurile de izolare si de restrictii trebuie respectate.

„Vreau ca toata lumea sa inteleaga ca mai avem trei-patru saptamani grele, aceste saptamani trebuie sa le gestionam in comun, si noi, corpul medical, dar si populatia de rand, ajutata de autoritatile locale, care trebuie sa vegheze la aceasta izolare si la aceasta distantare sociala. (…) Viata noastra va reveni la normal peste o luna, o luna si jumatate, dupa ce vedem ca acel varf incepe sa scada, inca nu am ajuns la acel varf”, a adaugat Tataru, citat de Agerpres.

Pentru a trece mai repede timpul petrecut în casă, te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 14.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here