Guvernul decide, joi, să treacă Institutul Național de Statistică (INS) în subordinea directă a premierului Viorica Dăncilă. INS a anunțat, miercuri, că salariile bugetarilor au scăzut în luna februarie, fapt care l-a enervat pe Dragnea, informează aktual24.ro.

După anunțul INS, Dăncilă și Olguța Vasilescu au fost convocate de urgenta la biroul lui Dragnea de la Camera Deputatilor. Ulterior, Damcila și-a aranjat o apariție la Antena 3 în care a ținut să nege că salariile au scăzut.

”Nu putem vorbi despre scădere, vorbim doar despre creșteri salariale. Am citit raportul INS și am văzut că se compară o lună cu alte luni, se compară cu alți ani. În Sănătate și Educație chiar de la 1 martie am avut creșteri salariale”, a explicat Viorica Dancila, la Antena 3.

Joi, premierul ”a decis” să își treacă în subordine directă INS, astfel încât nicio informație nu va fi dată publicității fără avizul său prealabil.

Iată ce spune hotărârea de guvern care vizează INS:

1. Alineatul (1) al articolului 1 va avea următorul cuprins:

”(1) Institutul Național de Statistică se organizează și funcționează ca organ de specialitate al administrației publice centrale în subordinea Guvernului și în coordonarea prim-ministrului, prin Secretariatul General al Guvernului, cu personalitate juridică, având rol de organizare și coordonare a statisticii oficiale din România.”

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.