Activistul de mediu Octavian Berceanu a fost votat joi seară de conducerea USR drept propunere pentru preluarea șefiei Gărzii Naționale de Mediu. Informația a fost publicată inițial pe Facebook de Mihai Goțiu și a fost confirmată de Octavian Berceanu pentru G4Media.ro.

Octavian Berceanu, inginer silvic, a fost consilier general în CGMB București în precedentul mandat și consilier pe probleme de Mediu în Senat. El este cunoscut pentru campaniile publice împotriva depozitelor ilegale de deșeuri.

”Biroul Național (BN) al USR a decis, aseară, cine va fi noul comisar general al Gărzii Naționale de Mediu. Eu nu am strâns suficiente voturi în favoarea candidaturii mele, decizia majoritară fiindu-i favorabilă colegului Octavian Berceanu, căruia îi doresc succes și multă baftă în îndeplinirea uriașei responsabilități pe care și-a asumat-o”, a scris Mihai Goțiu pe Facebook. El a anunțat că a refuzat postul de președinte al Comisiei Naționale a României (CNR) pentru UNESCO, oferit de Dan Barna, motivând că vrea să rămână în zona activismului de mediu.

Garda Națională de Mediu este o instituție-cheie în statul român, având atribuțiile de verificare și sancționare a încălcării legislației de mediu. Instituția a fost deseori criticată pentru incapacitatea de a stopa fenomenul depozitării și distrugerii ilegale de deșeuri.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 17.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here