România a intrat în a doua fază de infringement pentru că nu a pus în aplicare Directiva confiscării extinse a averilor infractorilor, a tras un semnal de alarmă deputatul european Monica Macovei, care avertizează că România riscă să fie sancţionată cu amenzi de milioane de euro de Uniunea Europeană, scrie Epoch Times.

Guvernul Dăncilă nu a făcut nimic pentru confiscarea extinsă a averilor infractorilor pentru că a fost preocupat doar de protejarea lor şi a banilor furaţi, a acuzat vineri, pe pagina sa de socializare, europarlamentarul Monica Macovei.

„De ce banii furaţi nu se întorc la tine! Şi rămân la ei! Să ştie toţi românii: pentru că Directiva confiscării extinse, unde am fost raportor al Parlamentului European, trebuia transpusă printr-o lege naţională până în octombrie 2016, dar nu a fost. De când a fost adoptată de UE şi transpunerea ei a devenit obligatorie, s-au aflat la Guvern: Ponta, Cioloş şi şirul de prim-miniştri aleşi de Dragnea. Dă vreunul socoteală? România a intrat în a doua fază de infringement. Ieri, Comisia Europeană a cerut Guvernului să spună clar ce măsuri a luat pentru punerea în aplicare a Directivei confiscării extinse”, a declarat Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei a explicat că, dacă nu răspunde în două luni de zile, Comisia Europeană poate sesiza Curtea de Justiţie, care va obliga România la plata unei amenzi ce este, de regulă, de milioane de euro.

„Adică, după ce infractorii şi condamnaţii au rămas cu banii şi averile, tot noi, oamenii, să plătim amenzi pentru că banii şi averile lor nu s-au confiscat aşa cum prevede Directiva confiscării extinse, a punerii sub sechestru şi a confiscării de la terţi? Ce-ar fi să plătească exact guvernanţii care trebuiau, dar nu au transpus Directiva până în octombrie 2016, când a expirat termenul de transpunere? În august 2017, după expirarea termenului de transpunere, Guvernul a adoptat o glumă de proiect de lege în care a pus foarte puţin, iar în dreptul majorităţii articolelor din Directivă, Toader a scris: ‘nu face obiectul prezentului proiect’. Adică, nu prea o transpunem, numai ne facem”, a precizat Macovei.

Potrivit europarlamentarului, este interesant de văzut ce minciuni va transmite Guvernul Dăncilă Comisiei Europene în legătură cu transpunerea Directivei confiscării extinse.

„Adevărul este că nici guvernul Dăncilă nu a făcut nimic pentru confiscarea extinsă a averilor infractorilor, fiind preocupat doar de protejarea lor şi a banilor furaţi”, a concluzionat Macovei.

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

1 COMENTARIU

  1. Niste tradatori de tara, niste monstri care-au iesit din caverna comunista a lui iliescu, fie-i numele-al dreaq, si neamul!

Comments are closed.