Ana Birchall, fost ministru al Justitiei, a afirmat miercuri, intr-un raspuns pentru Aktual24.ro, ca Sectia Speciala ar fi fost desfiintata pana acum daca ar mai fi fost ministru si daca avea parte de sustinerea guvernului.

Care dintre partide credeți că are cea mai bună listă de candidați pentru alegerile Parlamentare din 6 Decembrie?

  • USR - PLUS (38%, 8.527 Votes)
  • PNL (28%, 6.273 Votes)
  • AUR (22%, 4.948 Votes)
  • PMP (4%, 944 Votes)
  • PSD (4%, 920 Votes)
  • Alt partid (2%, 419 Votes)
  • PRO România - ALDE (1%, 258 Votes)

Total Voters: 22.289

Loading ... Loading ...

„Va raspund eu direct: DA, as fi desfiintat-o prin act normativ adoptat in guvern! Mai mult, am refuzat sa semnez pozitii pro SIIJ pe care agentul guvernamental din MAE le trimitea la CJUE. In fapt am trimis pozitii pentru desfiintare (lucru care mi-a atras prima remaniere la cateva saptamani de la numire).

Daca urmariti declaratiile mele publice din acea perioada pe langa contrele din CSM pt numirea lui Florea, am dispus infiintarea un grup de lucru care a consultat magistratii, asociatiile profesionale, institutiile relevante, mesajele venite de la cetateni, Declic etc iar concluzia covarsitoare a fost pentru desfiintarea acestei monstruozitati juridice. Am lasat aceasta analiza la minister, analiza ale carei concluzii au fost folosite ulterior in acel memo adoptat de guvern. Acesta este adevarul si se poate proba oricand cu documente!”, a transmis Ana Birchall pe pagina Aktual24.ro, raspunzand la intrebarea „Credeti ca Birchall ar fi desfiintat Sectia Speciala pana acum?”.

Ea a precizat ca decizia de desfiintare propusa este constitutionala.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, sustine ca „nu exista o problema de lipsa de vointa juridica a Ministerului” cu privire la desfiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ). El a afirmat ca in prima etapa a consultarilor publice pe tema modificarilor aduse legilor Justitiei nu a fost formulata nicio propunere privind mentinerea in functiune a acestei sectii.

„In ceea ce priveste Sectia Speciala, reamintesc faptul ca Ministerul Justitiei si-a indeplinit obiectivul asumat: a elaborat proiectul de lege (…), poate fi promovat oricand. Nu avem cea mai mica garantie, mica spun, nu mare, ca majoritatea il va adopta. Altfel, va reamintesc doua proiecte similare ale USR trimise in Parlament, rezultatul a fost respingerea lor. Aceasta este problema cu Sectia speciala: nu exista o problema de lipsa de vointa juridica a Ministerului de a proceda la desfiintarea acestei sectii”, a afirmat Catalin Predoiu, raspunzand unei intrebari, marti, intr-o conferinta de presa, citat de news.ro.

Ministrul a adaugat ca „pozitia PSD este cat se poata de clara” cu privire la desfiintarea SIIJ: „nu vor sa auda de acest lucru”.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

Descrețește-ți fruntea:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here