Klaus Iohannis și soția sa nu au purtat mască de protecție, duminică, la Sibiu, deși obligativitatea purtării acesteia intrase în vigoare începând de la miezul nopții, municipiul depășind rata de incidență de 6 cazuri la mia de locuitori, după cum arată un clip video postat de Stiri de Sibiu.

Preşedintele şi soţia sa, Carmen, au fost prezenţi duminică la slujba de la Biserica Evanghelică din municipiul Sibiu, cu această ocazie având loc şi inaugurarea lăcaşului de cult după renovare.

Cei doi au fost surprinși în spațiu deschis nepurtând masca de protecție. Absolut toate persoanele din jurul președintelui – aghiotanți, ziariști, reprezentanții Biserii – purtau masca de protecție, după cum se vede din imaginile video.

Obligativitatea purtării măștii de protecție în municipiul Sibiu în toate spațiile publice deschise a fost impusă prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de sâmbătă, 9 octombrie. Această hotărâre impunea prelungirea stării de alertă precum şi aprobarea unor măsuri suplimentare de prevenire şi combatere a contaminării cu virusul SARS-CoV-2, începând din 10 octombrie, ora 00:00.

Prefectura Sibiu a transmis încă din 8 octombrie informațiile referitoare la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise în localitățile care au depășit incidența de 6 cazuri la mia de locuitori.

Este a doua oară când președintele României nu poartă masca de protecție în locurile unde aceasta este obligatorie, prima dată fiind surprins în timpul Congresului PNL din 25 septembrie, în timpul discursului susținut în fața celor 5.000 de liberali prezenți în sala Romexpo.

Rata de incidență în municipuil Sibiu a ajuns duminică la 8,5 cazuri la mie, potrivit Ora de Sibiu.

Dacă președintele Iohannis ar fi suspendat, cum ați vota la referendumul de demitere?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here