Universităţile Franţei, asociaţia care reuneşte instituţiile de învăţământ superior franceze, a transmis printr-un comunicat de presă că îi solicită fostului ministru al Educaţiei Sorin Cîmpeanu să se retragă din funcţia de preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei, în urma acuzaţiilor de plagiat cu care este confruntat, scrie PressHub.ro.

„Din cauza acuzaţiilor de încălcare a eticii ştiinţifice al căror subiect este, Universităţile Franţei îl invită pe Sorin Cîmpeanu să opteze pentru prudenţă, prin retragerea de la preşedinţia Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF).

Universităţile din Franţa nu pretind că vorbesc în locul dreptăţii şi nu se pot alătura campaniei critice care se desfăşoară pe reţelele de socializare. Universităţile din Franţa solicită să se analizeze acuzaţiile aduse lui Sorin Cîmpeanu în lumina valorilor şi regulilor etice în care comunitatea academică internaţională se recunoaşte şi se adună.

Ca atare, preşedintele AUF este chemat să-şi asume responsabilităţile pentru a menţine buna funcţionare a agenţiei pe durata procedurii”, se arată în comunicatul transmis de Universităţile Franţei.

Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei în 29 septembrie, după ce jurnalista Emilia Şercan a dezvăluit într-un articol pe PressOne că acesta a plagiat într-un curs universitar.