Primarul Dominic Fritz a intrat în război cu un celebru clan de romi din Timişoara. Edilul-şef a anunţat că a decis să dea în judecată clanul şi a cerut instanţei restituirea unei clădiri istorice care ar fi ajuns prin falsuri în acte pe mâna membrilor săi, relatează Expressdebanat.ro.

Potrivit sursei citate, primarul cere în instanţă restituirea unui imobil istoric de pe B-dul Mihai Viteazu, unde a funcţionat ani întregi o grădiniţă.

„În anii 2000, clădirea a ajuns prin falsuri în acte în mâna unor persoane private şi apoi a urmat o cascadă de vânzări a vilei, trecând de la un proprietar la altul. În urma unei cercetări penale s-a demonstrat că au intrat în posesia clădirii prin acte false şi avem o sentinţă definitivă a Curţii de Apel care confirmă hoţia”, a explicat primarul Timişoarei.

Dominic Fritz a mai susţinut că acţiunea face parte din lupta începută de Primăria Timişoara în vederea recuperării patrimoniului care a aparţinut cândva oraşului şi care a ajuns „prin mijloace dubioase şi profund ilegale” în posesia unor clanuri.

„Acum, nu mai închidem ochii. Ne luptăm să îndreptăm ce se mai poate îndrepta. Ştiu că e o bătălie care va dura ani de zile, dar sunt încrezător că vom reuşi să aducem înapoi în patrimoniul oraşului clădiri şi terenuri care sunt ale comunităţii”, a declarat Dominic Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.