Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis, sâmbătă, un mesaj de suport pentru Jandarmerie și Poliție și a criticat declarațiile președintelui Klaus Iohannis și liderilor Opoziției, afirmând că acestea nu au făcut decât să crească tensiunea din spațiul public, scrie aktual24.ro.

Tăriceanu a ținut să menționează că „violenta de limbaj degenerează în violență fizica”, făcând referire la celebrul mesaj „Mu#e PSD”.

”Am urmărit cu multă îngrijorare protestele violente care au avut loc pe parcursul zilei de ieri în zona Pieței Victoria și cred că reacția tuturor instituțiilor statului în aceste momente tensionate este importantă pentru democrația din România. Din acest punct de vedere, doresc să fac câteva precizări din poziția de președinte al Senatului. Vreau să afirm răspicat dreptul fiecărui cetățean într-o democrație de a se exprimă public și de a protesta, atât timp cât o face fără a incita la violență sau fără a comite violențe. Din acest punct de vedere, voi continua să susțin dreptul cetățenilor de a protesta pașnic.

În același timp, resping cu fermitate orice formă de violență, verbală sau fizică, și cred că aceeași opinie este împărtășită de milioanele de români care au văzut ieri și astăzi turnura violentă pe care au luat-o protestele. Românii trebuie să știe că instituțiile statului, cu atribuții în acest sens, veghează pentru a respecta legea și ordinea; iar din acest punct de vedere, vreau să transmit un mesaj de suport pentru Jandarmerie și Poliție. Este nevoie ca românii să știe că Jandarmeria și Poliția acționează pentru a menține liniștea și ordinea publică, în conformitate cu atribuțiile legale”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

3 COMENTARII

  1. 1. Un partid politic nu e o „institutie a statului”. Desi probabil, fiind deseori finantat ilegal de stat, lor li se pare asa. Maine si Dragnea o sa para mic copil pt ca a furat din banii copiilor.
    2. Adresantul lipsea- cum ar fi generat in conflicte cand doar o parte era prezenta? Jandarmii reprezentau PSD-ul? Sau cum?  

Comments are closed.