Directorul SRI Eduard Hellvig a avut, sâmbătă, o discuție telefonică cu premierul Viorica Dăncilă, în cadrul căreia i-a transmis că toate datele și informațiile deținute de Serviciu au fost transmise operativ structurilor MAI, inclusiv Direcției Generale Management Operațional, anunță SRI, scrie aktual24.ro.

„In cursul zilei de astăzi, 11 august, directorul Serviciului Român de Informații, domnul Eduard Hellvig, a avut o convorbire telefonică cu prim-ministrul României, doamnă Viorica Dăncilă. În cadrul acestei discuții, directorul SRI i-a reamintit doamnei prim-ministru faptul că toate datele și informațiile deținute de SRI au fost transmise operativ structurilor MAI, inclusiv Direcției Generale Management Operațional în cadrul căreia SRI are desemnat un reprezentant”, transmite Serviciul Român de Informații (SRI), prin intermediul unui comunicat de presă citatde Mediafax.

Serviciul Român de Informații „condamna ferm orice încercare de atragere a insitutiei în dispute politice, organizare de proteste sau teorii ale conspirației menite de a dezinforma opinia publică cu privire la rolul și locul SRI în arhitectura de securitate a Romaniei”, potrivit sursei citate.

Reacția SRI vine după ce premierul Viorică Dăncilă a cerut Servicului un raport complet, în regim de urgență, referitor la persoanele care au pregătit și provocat violențele de vineri seară și i-a acuzat pe liderii opoziției că încearcă să exploateze în folosul propriu efectele dramatice ale acestor evenimente.

Totodată, SRI demontează inepțiile emise de către Paul Stănescu. Acesta afirma că statul paralel este vinovat pentru violențe deși purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a rescunoscut că totul a fost premeditat.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!