Vicepremierul Paul Stănescu a vorbit, sâmbătă, referindu-se la incidentele violente de la protestele din Piața Victoriei, despre „fortele oculte ale statului paralel”, el catalogând ceea ce s-a întâmplă drept „o batalie” care face dintr-un „razboi ce va continua” și a cărei miză este schimbarea Guvernului, scrie aktual24.ro.

Vicepremierul Paul Stănescu a afirmat sâmbătă, la România TV, că mitingul diasporei a fost unul „neautorizat, dar foarte bine organizat”, catalogând manifestația drept „o bătălie între statul de drept reprezentat prin organele sale, organismele sale legale, și tentacule ale statului paralel”, el susținând că miza acestuia este al doilea mandat de președinte al României pentru Klaus Iohannis.

„Tot acest război a început, asta a fost o bătălie importantă, nu cred că a câștigat-o cineva. Dar războiul va continua, pentru că ce se vrea de fapt, care e ținta? Demisia acestui Guvern. Un guvern care din punct de vedere economic și social în toată această perioadă a făcut foarte multe lucruri. Chiar pot spune că se merge mai departe, (..) Ne putem aștepta ca forțele oculte din această țara care susțin statul paralel să meargă pe aceeași cheie, nu contează dacă mor oameni, dar acest guvern trebuie să cadă și președintele Iohannis să aibă un al doilea mandat” a afirmat Paul Stănescu, citat de news.ro.

Întrebat dacă Guvernul va rămâne în funcție, Stănescu a evitat un răspuns tranșant, spunând că face „un singur apel – la calm și la echilibru pentru toate partile” și că îndeamnă toate instituțiile statului și forțele de ordine „sa-și facă datoria așa cum trebuie pentru a apăra statul de drept și valorile” acestuia.

El a mai spus că „Guvernul României trebuie să-și facă datoria pentru că este un guvern ales prin cel mai democratic mijloc, votul, iar cei care protestează în această țară poate să meargă la vot și în 2020 votul să ne spună cine va conduce această țară”.

Cu toate acestea, Jandarmeria a rescunoscut că a dorit să se ajungă la violențe. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, a explicat sâmbătă într-o conferință de presă că după ce celelalte încercări ale forțelor de ordine de a calma spiritele nu au funcționat, ”s-a ajuns la ultima soluție, pe care NE-O DOREAM, aceea a intervenției în forță”.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!