Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei susţine, într-o postare pe Facebook, că, pe 10 august 2018, în Piaţa Victoriei a acţionat un grup de crimă organizată împotriva demonstranţilor paşnici. În sprijinul afirmaţiei sale, Macovei citează declaraţii ale unor oficiali PSD şi reaminteşte că multe din gazele împrăştiate la întâmplare în Piaţă au conţinut substanţe toxice, scrie Epochtimes-romania.com.

„Toate acestea sunt dovezi că atacul a fost premeditat”, susţine fostul ministru, care mai subliniază faptul că „niciunei părţi vătămate care a depus plângere nu i s-a făcut controlul toxicologic dar oamenii au fost minţiţi că li s-a făcut acest control”.

Redăm postarea fostului ministru:

„…Nu ne provocaţi că venim 1 milion şi vă călcăm în picioare…

– …Poliţia şi jandarmeria au primit undă verde să folosească forţa brută! Indiferent că sunt bărbaţi, femei sau copii…nu se iartă nimic!…pe 10 August să trăiască doar cei puternici!
– …Trebuiau mitraliaţi, nu stropiţi cu apă!!!
– … Un glonţ în cap acelor aşa-zise ‘mame’ care au ieşit cu copiii în braţe

(În ordine: deputat PSD, primar PSD, consilier Guvern, directorul filarmonicii ”Oltenia”)

Pe 10 august 2018, în Piaţa Victoriei a acţionat un grup de crimă organizată împotriva demonstranţilor paşnici. Asta consider eu: Dragnea a plecat în concediu, ministrul de Interne Carmen Dan a intrat în concediu, dar a rămas în Bucureşti şi a intrat în seara de 10 august 2018 în minister, prefectul capitalei Speranţa Cliseru a stat în birou şi a dat ordinul, conducătorul şi coordonatorul acţiunilor jandarmilor, a forţelor speciale, alţii. Numerele de identificare de pe caschetele jandarmilor au fost acoperite pentru a nu putea fi identificaţi. Multe din gazele împrăştiate la întâmplare în piaţă au conţinut substanţe toxice. Toate acestea sunt dovezi că atacul a fost premeditat.

Mai întâi “Noaptea ca hoţii”, urmată de zeci de proteste. Pe 10 august 2018, acum 3 ani au venit şi românii din diasporă să demonstreze lângă cei de acasă, în Piaţa Victoriei, unde este Guvernul României. Au cerut demiterea Guvernului după atacurile distrugătoare împotriva codurilor penale pentru a proteja politicienii corupţi de anchete şi condamnări, începând cu socialistul, astăzi condamnatul Liviu Dragnea, preşedintele partidului stat aflat atunci la conducerea României. Zeci de mii de oameni au demonstrat în oraşele ţării.

Sute de mii de glasuri s-au unit: „VREM JUSTIŢIE, NU CORUPŢIE”!

Mitingul a fost autorizat până la ora 23.00 şi a fost paşnic. La câteva minute după ora 23.00, din ordinul prefectului capitalei Speranţa

Cliseru s-a dezlănţuit iadul în Piaţa Victoriei. Ancheta a arătat că dna Cliseru ar fi dat ordinul după ora 00.00 (de frică, nu? ştia că nu e un ordin legal), dar conducătorul jandarmilor ar fi scris în registrul Jandarmeriei că a primit ordinul la ora 23.00. În seara/noaptea de 10/11 august 2018 s-a tras cu mai multe tipuri de arme şi cartuşe: arma lansator multiplu încărcată cu cartuşe iritant-lacrimogene 38 mm; grenade de mână cu efect iritant-lacrimogen, care au explodat fie pe jos împrăştiind gaze, fie în picioarele, braţele unor demonstranţi; cartuşe iritant-lacrimogene 40mm; pulverizatoare cu capacitate mărită (PCM), butelii pe care jandarmii le ţineau la brâu, apăsau un buton şi gazul pulverizat cuprindea zone mari din piaţă; spray-uri cu efect iritant-lacrimogen şi spray-uri de mână care au pulverizat gazul de aproape în ochii, pe faţa, gâtul, braţele, orice parte a corpului provocând în multe situaţii arsuri grave, altele.

Gazele au fost împrăştiate la întâmplare, afectând femei, copii, persoane în vârstă ori bolnave, pe toţi care la ora aceea erau în piaţă. Mai mult, muniţia/gazele împrăştiate în piaţă au conţinut substanţe toxice: CS (2-Clorobenzalmalonitril) folosit de exemplu în Revoluţia egipteană din 2011 şi OC (oleoresin capsicum).

Niciunei părţi vătămate care a depus plângere nu i s-a făcut controlul toxicologic dar oamenii au fost minţiţi că li s-a făcut acest control. Lipsa controlului toxicologic este o piedică majoră pentru identificarea persoanelor intoxicate cu CS şi/sau OC, gradul de intoxicare şi tratarea lor medicală în funcţie de toxicitatea gazelor inhalate de fiecare şi nici cui i-a fost pusă în pericol viaţa şi sănătatea pe termen scurt, mediu şi lung.

Un stat (partidul stat din 2018) care îşi bate şi intoxică cu gaze proprii cetăţeni este criminal.

Au trecut 3 ani şi nimeni nu a fost trimis în judecată şi condamnat. Mai aşteptăm o vreme, dar nu mult. Ne căutăm dreptatea în altă parte. Nu există victime fără vinovaţi!”

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

1 COMENTARIU

 1. EVERYTHING HAS BEEN PLANNED!
  ALL COORDINATED!
  1) Provocative statements by FSN leaders ( KGB agents) calling for citizens to be shouted,
  2) Infiltration of gendarme women, of ultras and of diversionist officers,
  3)Beast beatings given to mothers with children in their arms and to peaceful citizens
  4)Gassing people with unknown harmful substances,
  5)The war equipment, the combat layout was for gasifying and traumatizing all peaceful citizens on the square, all access routes were blocked by gendarmes attacking
  6) Destruction of video samples,
  7)Series of lies and misinformation are before, during and after events,
  All leads to the conclusion of GENOCIDE ATTEMPT!

Comments are closed.