Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei, a reacţionat, vineri seara, la anunţul făcut de şeful Poliţiei Române cu privire la reţinerea în Italia a fostei şefe DIICOT Alina Bica şi a omului de afaceri Ioan Bene, făcând un apel ca toţi “fugarii” să fie aduşi acasă şi ca toţi banii furaţi de aceştia să fie recuperaţi, scrie Epochtimes-romania.com.

„Bravo poliţiei române, bravo poliţiei italiene! Ştiu câte eforturi am făcut ca să se deblocheze şi să se avanseze cu fiecare procedură de extrădare, cu punerea în aplicare a mandatului european de arestare etc. Tocmai de aceea le sunt şi aşa de ‘dragă’. Păi cum să nu îi fiu ‘dragă’ lui Popoviciu, de exemplu, când pe mandatul meu de ministru al justiţiei am câştigat împotriva lui în prima instanţă din UK şi este doar o chestiune de timp până când va fi adus acasă să execute pedeapsa pentru care este condamnat.

Poţi fugi, dar nu te poţi ascunde la nesfârşit! Aşa cum am mai spus, cooperarea şi dialogul bilateral poate ajuta extrem de mult în astfel de cazuri. Hai cu toţi fugarii acasă că prea râd în nas românilor cinstiţi şi statului român… şi da, trebuie recuperat fiecare leu furat statului român! Daţi share oameni buni, ca să ştie adevărul fiecare român cinstit!”, a susţinut Birchall pe pagina sa de Facebook.

Remarcile fostului ministru al Justiţiei vin în contextul în care, vineri seara, şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a declarat că Alina Bica şi Ioan Bene se află în custodia poliţiştilor din Italia, urmând să fie prezentaţi unei instanţei locale în vederea transferării lor în România.

Reamintim că Alina Bica a fost condamnată definitiv în noiembrie 2019 la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. În acelaşi dosar, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost achitat de judecătorii Instanţei supreme. Ulterior, Bica a fugit din ţară şi a fost dată în urmărire de către Poliţia Română.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.