Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall a declarat la Realitatea Plus că, în opinia sa, Valer Dorneanu – preşedintele Curţii Constituţionale – datorează explicaţii publice după ce s-a aflat că fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost scos din închisoare şi dus la audieri în faţa CCR, anunță Epochtimes-romania.com.

„Fiind o informaţie de interes public, trebuia clarificat până la această oră. Dacă domnul Liviu Dragnea a ridicat o excepţie de neconstituţionalitate, procedural are acest drept. Dacă nu a ridicat excepţia de neconstituţionalitate, atunci nu are acest drept”, a declarat fostul ministru.

Ana Birchall acuză totodată un dublu standard din partea lui Dorneanu, în contextul în care acesta s-a grăbit să îl pună repede la punct pe şeful DNA, Crin Bologa, spunându-i că misiunea procurorilor anticorupţie este să aplice deciziile Curţii Constituţionale, nu să le comenteze, dar pe de altă parte nu clarifică public episodul cu Dragnea.

„Valer Dorneanu a refuzat să-mi dea cuvântul într-o speţă care mă privea direct. Valer Dorneanu ar trebui să explice public aceste aspecte. […] Dorneanu nu se grăbeşte să clarifice acest aspect, în schimb, imediat s-a grăbit să-l pună la punct pe şeful DNA. Adică îl avem la CCR pe Stan, care după ce manipulează public o informaţie… Unde este integritatea Curţii? Este pusă sub semnul întrebării având în vedere aceste aspecte […] Voi continua să pun în discuţie credibilitatea pe care o instituţie o dă având în vedere acest comportament”, a avertizat Birchall.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.