Curtea de Apel si-a motivat decizia de a-i condamna la inchisoare cu suspendare pe fostii sefi ai Academiei de Politie, Adrian Iacob si Mihail Marcoci prin faptul ca „mediul din penitenciar ar putea lasa urme profund negative asupra personalitatii lor”. Cei doi au fost condamnati la cate 3 ani de inchisoare cu suspendare, scrie Aktual24.ro.

“Instanta apreciaza ca, in raport de circumstantele personale ale inculpatilor care se afla la un prim incident cu legea penala, au o profesie si copii minori in intretinere, avand in vedere ca un contact cu mediul din penitenciar ar putea lasa urme profund negative asupra personalitatii lor, de faptul ca erau bine integrati in societate anterior savarsirii faptei, neexistand dovezi ca inculpatii nu se pot indrepta decat prin inlaturarea totala a libertatii, nu este necesara executarea acesteia in regim inchis, fiind suficient avertismentul pronuntarii hotararii de condamnare pentru ca acestia sa manifeste o diligenta sporita in viitor in vederea respectarii valorilor sociale ocrotite de legea penala.

Din analiza elementelor aflate la dosar nu rezulta in nici un fel ca inculpatii sunt persoane care nu ar putea intelege gravitatea faptelor decat recurgand la mijlocul represiv al privarii de libertate, astfel incat va dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei”, a sustinut Curtea de Apel Bucuresti.

Fostii sefi ai Academiei de Politie, Adrian Iacob si Mihail Marcoci, au fost condamnati pe 24 mai de Curtea de Apel Bucuresti la cate 3 ani de inchisoare cu suspendare si cate 120 de zile de munca in folosul comunitatii in dosarul santajarii jurnalistei Emiliei Sercan.

A reușit premierul Florin Cîțu să-și țină promisiunea de a opri nepotismele și conflictele de interese?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.800 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI