Avocatul Poporului a transmis adrese oficiale catre spitalele COVID prin care le cere sa afiseze mesaje, la vedere, in care sa apara ca sunt monitorizate in cadrul procedurilor anti-tortura. Nelu Tataru si Raed Arafat au reactionat dur, scrie Aktual24.ro.

Renate Weber s-a ferit de data aceasta sa iasa in fata, dupa reactii majore de protest, si si-a trimis adjuncta, Raluca Alexandru, sa dea explicatii.

„Cred ca s-a inteles gresit sensul acestor adrese. Intr-adevar sunt niste cuvinte dure prin sensul uzual. Prin definitiile internationale, termenul de loc de detentie aici discutam asa cum e el definit de legislatie, nu de sensul lor uzual. Legislatia permite asimilirea spitalelor cu locuri de detentie: orice loc in care o persoana este in carantina si nu e libera sa plece. Nu cerem informatii in afara mandatului. Intr-adevar, termenii sunt duri. S-a mai facut Polonia, Muntenegru, au existat. Nu vorbim de prevenire, nu cautam tortura”, a declarat Raluca Alexandru la Digi24.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a avut anterior o pozitie dura

„Din punct de vedere al chirurgului nu pot intelege cum spitalul devine un centru de tortura, cum tratamentul aplicat este o tortura, cum cei care s-au luptat 3 luni cu COVID-ul par a suporta o ancheta. Ma voi informa daca din punct de vedere legal este vreun suport pentru ce se intampla acum. Nu mi se pare normal ca vine cineva sa te intrebe, nu o parte medicala, iti pune un stigmat de centru de detentie. Eu vreau sa consult un jurist international cum poate fi un spital sa fie centru de tortura”, a declarat Tataru la Digi24.

O pozitie similara are si Raed Arafat

„Care e pericolul acestui document? Legatura cu cuvantul tortura inseamna ca un spital a fost considerat ca un centru de detentie, ca medicul este potential tortionar sub monitorizare ca ar putea sa faca asa ceva. Asta s-a inteles de colegii nostri si trebuie clarificat.

Daca nu se revine pe tema asta, medicii nu vor mai da decizii si vor chema Avocatul Poporului sa ia decizii in locul lor. Chiar o sa intreb colegii din alte tari unde s-a mai procedat asa, sunt curios daca s-a intamplat in Italia unde medici au avut de ales pe cine lasa sa moara si cine traieste ca au fost si astfel de momente, va spun sigur”, a declarat Raed Arafat.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

1 COMENTARIU

  1. tortura fizica si psihica. camarila plavanu mut va raspunde pas-cu-pas, pentru toate nenorocirile cauzate de aceasta minciuna globala de instaurare a dictaturii #soros. BRAVO AVOCATULUI POPORULUI CARE LUPTA PENTRU ROMANI SI PENTRU ROMANIA! FELICITARI! TARA ESTE CONDUSA DE STRAINI SI ANTI-ROMANI! VINE TAVALUGUL PESTE VOI PAS-CU=PAS!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.