ALDE a contractat cu câteva zile înainte de vizita lui Călin Popescu Tăriceanu în Statele Unite serviciile unui firme de lobby, rezultă din contractul înregistrat oficial în data de 8 aprilie pe site-ul Departamentului de Justiție. 

Conctractul, în valoare de 50.000 de dolari, plătibili în trei tranșe, prevede fără echivoc faptul că firma de consultanță se obligă să aranjeze ”întâlniri între reprezentanții ALDE România cu oficiali guvernamentali în timpul săptămânii din 8 aprilie”, dezvăluie G4Media.ro.

 Vezi aici integral contractul:

Senatul a anunțat oficial, miercuri dimineața, că președintele Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit marți, 9 aprilie, la Washington, cu Mike Pence, vicepreședinte SUA și președinte ex-officio al Senatului SUA și cu gen.lt.(r) Keith Kellogg, consilierul pentru securitate națională al vicepreședintelui SUA.

Contractul este semnat de firma de lobby Mercury Public Affairs LLC și Keystone Strategic Advisers LLC, reprezentantul ALDE. Din partea Keystone Strategic Advisers, contractul este semnat de Vladimir Petrovic. O primă tranșă în valoare de 10.000 de dolari a trebuit plătită simultan cu prestarea serviciului, alte două tranșe în valoare de 20.000 de dolari fiecare urmând să fie plătite pe data de 5 mai și 5 iunie 2019.

Vladimir Petrovic a fost ambasadorul Serbiei in SUA, potrivit unui comunicat publicat de Keystone într-o publicatie de profil. Ulterior a lucrat în calitate de consultant pentru guvernatorul de Michigan, Jennifer Granholm, dar și in campania pentru un loc in Senat a viitorului presedinte Barack Obama.

Mercury este o companie de consultanta apropiata de Partidul Republican si care a fost mentionata de Robert Mueller in investigatia care privea presupusul amestec al Rusiei in campania din SUA. Potrivit publicatiei The Daily Beast, Mercury a inflorit sub administratia Trump si a continuat sa faca afaceri cu oligarhi rusi, in ciuda atentiei lui Mueller. Unul dintre clientii sai este oligarhul rus Oleg Deripaska, extrem de apropiat de Putin.

Alt client controversat al lui Mercury e compania chineza ZTE, acuzata, ca si Huawei, de legaturi cu serviciile secrete chineze.

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

  • Da, voi participa și voi vota USR (35%, 5.975 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PLUS (24%, 4.068 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PRO România (23%, 4.024 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PNL (9%, 1.478 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota alte partide sau alți candidați independeți (4%, 651 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PMP (3%, 502 Votes)
  • Nu, nu voi participa la vot (1%, 236 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PSD (1%, 232 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota ALDE (0%, 75 Votes)

Total Voters: 17.241

Loading ... Loading ...

Urmărește-ne și pe TWITTER!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here