Într-un editorial publicat pe site-ul său Cotidianul.ro, Cornel Nistorescu afirmă că personajele pe care le vedem zi de zi la știri nu spun și nu fac, de fapt, nimic, adevărata putere fiind la șeful SRI, Eduard Hellvig, care ar trage sforile din umbră pentru președintele Klaus Iohannis și pentru Rareș Bogdan. Europarlamentarul este enumerat și printre „marii profitori” ai guvernării actuale, scrie Ziaristii.com.

În textul intitulat „Găinile din fața camerei de luat vederi”, fostul director de la publicațiile „Expres” și „Evenimentul zilei” îi compară pe premierul Ciucă, miniștrii Rafila, Grindeanu, Budăi, Câciu, Bode și Cîmpeanu – primii în topul vizibilității – cu animalele pe care le are țăranul în bătătură: niște găini, capre, porci, poate și un cal.

Aceștia, deși ultramediatizați – spune Nistorescu – nu spun și nu fac, de fapt, nimic. Nici jurnaliștii care scriu despre ei, nici chiar miniștrii înșiși n-ar fi în stare să spună concret ce inițiative au avut: „Ce am reținut din aparițiile lui Nicolae Ciucă? Eu unul, nimic. Alexandru Rafila, responsabil și doctor în Covid, a apărut la fel de des ca știrile despre acesta. Avantaj net. Sorin Grindeanu a apărut și el mai des decît la tăierile de panglici și a compensat aparițiile cu datul din mîini ca niște agitate semne de circulație ale polițaiului din intersecție. Ce nu poate exprima, arată cu mîinile! În cazul ministrului Marius Budăi, numărul aparițiilor întrece numărul știrilor despre pensii. Vorbește despre ele peste tot pînă cînd i se aburesc ochelarii. Falsul este total, spectaculos și bun pentru imagini trucate. Premierul Nicolae Ciucă se poate declara campion. A apărut de cele mai multe ori fără să comunice nimic. Ne-a bruiat auzul și ne-a împăienjenit privirile cu apariții despre conținutul ședințelor de guvern. Ati reținut ceva? Ati auzit ceva despre un clasament al inițiativelor membrilor guvernului? Ar merita, chit că nici ei nu știu ce-au făcut și nici ziariștii nu au habar cum să le evalueze. Nu avem parte nici de un clasament al celor mai descurcăreți miniștri din guvernarea actuală. Cine învîrte cele mai multe contracte cu parandărăt?“.

Puterea e în cu totul altă parte, afirmă Cornel Nistorescu: la cei care nu apar, săptămânile acestea, în prim-plan. Acolo se iau deciziile importante și se fac jocurile, spune editorialistul: „Observați că premierul domină autoritar, ca să nu zic zdrobitor numărul aparițiilor. Klaus Iohannis nici nu există. Fiind pe drum, nu are timp de apariții. Eduard Helvig, fiind preocupat de sfori și învîrteli pentru gașcă, nu apare nici el. Abia putem nota o apariție pentru 6 luni de zile a celui care face jocurile pentru președinte și pentru PNL, inclusiv pentru Rareș Bogdan“.

În mod surprinzător, spre sfârșitul textului său, Nistorescu îl pomenește iar pe Rareș Bogdan, de data asta printre marii profitori ai actualului regim PSD-PNL sub patronajul lui Iohannis: „Care dintre următorii sforari politici trage cele mai mari foloase de pe urma guvernării? Rareș Bogdan sau Elena Udrea? Adriean Videanu sau Emil Boc? Sau Marcel Ciolacu, Paul Stănescu și Gabriela Firea?“.

Cornel Nistorescu tocmai a primit o nouă confirmare de la CNSAS că nu a făcut poliție politică. Istoricul Mădălin Hodor pune însă la îndoială acest verdict: „Eu cred, totuși, că el a avut o relație de colaborare” cu Securitatea comunistă.

Care este soluția pentru Poliția Locală?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here