Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall şi-a exprimat speranţa, joi, că noul primar general Nicuşor Dan va opri „scurgerea de bani din banii noştri către clientela Gabrielei Firea”, scrie Epochtimes-romania.com.

Cine credeți că ar fi cel mai potrivit prim-ministru, având în vedere actuala situație socio-politică?

View Results

Loading ... Loading ...

„Un parlamentar faţă de care am prea puţin respect pentru a-l pomeni aici avea o vorbă şugubeaţă de fiecare dată când era întrebat ce face: ‘Ce să facem, stăm, că de la stat ne vin banii’… Gluma asta pare că a fost ridicată la rang de filosofie de viaţă de către doamna fostă primar general a Capitalei. Am tot scris despre această şmecherie a dnei Firea prin care n-a urmărit decât angajări de rubedenii şi de ‘obligaţii’ politice sau de altă natură, oameni care nu fac altceva decât să sărăcească bugetul primăriei şi, în ultimă instanţă, să ne bage mâna-n buzunar nouă, celor care plătim taxe”, a afirmat Birchall.

Fostul ministru a pledat pentru un audit la aceste companii municipale, precum şi pentru desfiinţarea lor.

„Sper să se facă într-un final acel audit de care se vorbeşte, iar aceste companii ale căror ‘realizări măreţe’ sunt ‘sublime, dar lipsesc cu desăvârşire’ să fie desfiinţate. Îi doresc noului primar să oprească cât mai rapid scurgerea de bani din banii noştri către clientela Gabrielei Firea. Să se pună capăt jafului din banul public!”, a declarat Birchall.

Reacţia Anei Birchall vine după un nou material publicat de Digi24.ro, întitulat „Statul la stat. Companiile municipale: Angajaţi care nu vin la serviciu deşi sunt plătiţi, directori cu salarii uriaşe, bani risipiţi”.

Potrivit publicaţiei citate, angajaţi care nu vin niciodată la serviciu deşi sunt plătiţi, directori cu salarii uriaşe care se ascund de presă, sute de milioane de lei cheltuiţi pe nu se ştie ce. Este doar o parte a tabloului în care îşi desfăşoară activitatea companiile municipale din Bucureşti. De pildă activitatea Administraţiei Străzilor din cadrul Primăriei Generale este dublată de nu mai puţin de trei companii. Fiecare cu sute de angajaţi şi bugete de zeci de milioane de lei. Practic, lucrurile pe care le făcea înainte o singură instituţie sunt făcute acum de patru instituţii.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.