Diaconescu, avertisment către politicieni: ”Hoția și prostia pot fi dezastruoase în această perioadă”

1588
0

Cristian Diaconescu avertizeaza din nou ca mecanismul UE de acordare a fondurilor in functie de respectarea statului de drept ar putea avea un impact negativ asupra Romaniei cat timp legile maltrate de PSD in domeniul justitiei nu au fost reparate, scrie Aktual24.ro.

Care dintre partide credeți că are cea mai bună listă de candidați pentru alegerile Parlamentare din 6 Decembrie?

  • USR - PLUS (38%, 8.527 Votes)
  • PNL (28%, 6.273 Votes)
  • AUR (22%, 4.948 Votes)
  • PMP (4%, 944 Votes)
  • PSD (4%, 920 Votes)
  • Alt partid (2%, 419 Votes)
  • PRO România - ALDE (1%, 258 Votes)

Total Voters: 22.289

Loading ... Loading ...

„E o situatie exceptionala care priveste viitorul Romaniei. Daca nu intervenea acest mecanism de conditionare, ne permiteam sa avem o discutie mai elaborata in legatura cu anumite masuri, puteam face politica spunand ca n-o sa ne comande cei de afara. Tin minte retorica exprimata explicit in PE de premierul de la acea data, care vorbea de lovituri de stat in Romania…

…Nu le uita nimeni. Imi fac datoria sa atrag atentia. Sper ca in PMP si in Parlament aceste lucruri sa fie intelese. Pledez pentru masuri decente care sa reaseze Romania pe locul meritat. E anormal ca in aceste conditii critice sa avem o problema care sa fie invocata politic impotriva noastra.

Se va deschide un canal de comunicare intre CE si fermieri, ONG-uri, cetateni care beneficiaza de fonduri si care se pot plange si trimite sesizari. Hotia si prostia pot fi dezastruoase in aceasta perioada”, a declarat Diaconescu intr-un interviu pentru Spot Media.

Saptamana trecuta, Cristian Diaconescu atragea atentia ca la Bruxelles s-a ajuns la un acord intre negociatorii Parlamentului European si ai Consiliului European potrivit caruia ar putea fi blocati banii europeni catre tarile care nu respecta statul de drept. El propunea cateva masuri care ar trebui adoptate de urgenta.

Astfel, Cristian Diaconescu solicita opt masuri, printre care se afla „SUSPENDAREA IMEDIATA a legilor justitiei si a ordonantelor de urgenta subsecvente, adoptate pana la sfarsitul anului 2019, care afecteaza functionarea statului de drept, echilibrele si sistemul drepturilor si libertatilor in Romania” si „desfiintarea Sectiei Speciale”.

„Avertizez, la modul cel mai serios, ca perspectiva partenerilor europeni, privind situatia relatiei dintre politic si justitie, in Romania este una foarte complicata”, a scris Diaconescu pe Facebook.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

Relaxează-te puțin! Ascultă asta:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.