Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, afirma ca „nu exista o problema de lipsa de vointa juridica a Ministerului” cu privire la desfiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ). El sustine ca in prima etapa a consultarilor publice pe tema modificarilor aduse legilor Justitiei nu a fost formulata nicio propunere privind mentinerea in functiune a acestei sectii, scrie Aktual24.ro.

Care dintre partide credeți că are cea mai bună listă de candidați pentru alegerile Parlamentare din 6 Decembrie?

  • USR - PLUS (38%, 8.527 Votes)
  • PNL (28%, 6.273 Votes)
  • AUR (22%, 4.948 Votes)
  • PMP (4%, 944 Votes)
  • PSD (4%, 920 Votes)
  • Alt partid (2%, 419 Votes)
  • PRO România - ALDE (1%, 258 Votes)

Total Voters: 22.289

Loading ... Loading ...

„In ceea ce priveste Sectia Speciala, reamintesc faptul ca Ministerul Justitiei si-a indeplinit obiectivul asumat: a elaborat proiectul de lege (…), poate fi promovat oricand. Nu avem cea mai mica garantie, mica spun, nu mare, ca majoritatea il va adopta. Altfel, va reamintesc doua proiecte similare ale USR trimise in Parlament, rezultatul a fost respingerea lor. Aceasta este problema cu Sectia speciala: nu exista o problema de lipsa de vointa juridica a Ministerului de a proceda la desfiintarea acestei sectii”, a afirmat Catalin Predoiu, raspunzand unei intrebari, marti, intr-o conferinta de presa.

Ministrul a adaugat ca „pozitia PSD este cat se poata de clara” cu privire la desfiintarea SIIJ: „nu vor sa auda de acest lucru”.

Acesta a precizat ca, pana in prezent, in cadrul consultarilor publice cu privire la modificarile legilor justitiei, nu au fost formulate propuneri cu privire la mentinerea acestei sectii.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, anunta, in 30 septembrie, ca ministerul pune in dezbatere publica legile Justitiei si invita toti participantii din sistem la o ”dezbatere temeinica”, aceasta urmand a se finaliza in 31 martie 2021. El preciza ca la Legea privind organizarea judiciara, una dintre principalele propuneri este desfiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie. Predoiu afirma ca infiintarea Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie a fost ”o eroare”, solutia gasita fiind gresita. ”In realitate, noi nu avem un sistem de combatere a coruptiei in sistemul judiciar”, spunea Predoiu, precizand ca cinci magistrati care sunt localizati in Bucuresti nu pot urmari intreg fenomenul la nivel national.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

Relaxează-te puțin! Ascultă asta:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.