Domiciliul lui Carmen Palade,  soția fostului mogul media Dan Adamescu, este percheziționat miercuri de polițiști. Polițiștii fac cercetări într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat de 43 de milioane de lei. Perchezițiile au loc la domiciliile mai multor persoane, bănuite că ar fi încheiat contracte fictive de management, prin care au prejudiciat societățile pe care le dețin sau le administrează.

Comunicatul integral al Poliției:

La acest moment, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti,  pun în aplicare 11 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti,   într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Din datele şi probele administrate a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii au înregistrat fictiv achiziţii de bunuri şi servicii, în scopul diminuării taxelor datorate şi au creat un circuit economic fictiv, pentru disimularea originii ilicite a sumelor obţinute.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 3.500.000 de lei, iar suma totală supusă procesului de spălare a banilor se ridică la peste 11.000.000 de lei.

Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 1.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here