Procurorul militar Bogdan Pîrlog, care a fost în Piața Victorei în ziua de 10 august și cel care a început investigațiile, face acuzații grave la 4 ani de la demonstrații: ancheta a fost atât de mult tărăgănată, încât o parte din fapte se prescriu anul viitor. O parte dintre cei implicați ar putea scăpa definitiv de acuzații. În plus, spune acesta, unele probe au fost compromise, scrie Euronews.ro.

„Acum raportat la tot nu ma gandesc ca mai exista activitati de ascundere a adevarului. intrucat în mod obiectiv descoperirea adevarului a fost mult ingreunata de trecerea timpului si de disparitia unor mijloace de proba.

Faptele s-ar prescrie va spun ca ani cele care sunt falsuri sau purtări abuzive dar care nu au avut ca urmare ingrijiri medicale pedeapsă ar fi pana in 5 ani daca nu opereaza intreruperea prescriptiei se prescriu in 5 ani, asta inseamna 2023. Celelalte fapte abuzul in serviciu purtari abuzive cu ingrijiri medicale inseamna in 8 ani.

Sincer, rușine, nu că îmi reproșez eu mie ceva sau unora dintre colegi ci ca și sistem. La 30 de ani de la Revoluție am arătat că suntem în continuare incapabili să gestionăm o cauză care presupune desfășurarea unor investigații de amploare într un anume context public emoțional și în continuare părem extrem de fragili ca sistem judiciar în asemenea situații.”, a declarat pentru Euronews, Bogdan Pîrlog, prim-procuror adjunct al Parchetului Militar.

Procuroul Pîrlog spune că ancheta nu a fost instrumentată corect.

„Bun, pentru a ajunge la decidenți politic trebuiau stabilite pe câteva zile înainte măcar circumstanțial circuitele când x s a întâlnit cu y, când șoferul șoferului lui x s a dus de la x la y și alte asemenea discuții. Au fost deplasări dintre MAI și alte locații.

Un lucru este clar, dacă s-ar fi întâmplat ceva nu cred că s-ar fi făcut prin sisteme de comunicații ci prin persoane trimise sa transmită verbal un ordin. Și într-adevăr, au fost mai multe persoane care au venit dinspre minister în acea noapte la locul în care teoretic nu veneau să contribuie cu ceva ci veneau.”, a adăugat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.