Mihai Fifor, actualul ministru al Apărării, se numără printre pesediștii care au refuzat să se alăture luptei lui Dragnea și a coliției de guvernare cu inamicii publici numărul unu,  ”statul paralel” și ” rețeaua sorosistă”. Însă nici nu aveam cum să-și dea singur cu tesla în studii, prin urmare a preferat să tacă mâlc.

Mihai Fifor se numără printre tinerii care s-au adaptat la programele de studii asigurate de Universitatea Central Europeană, adică controversata școală de cadre gen ”Ștefan Gheorghiu” a miliardarului George Soroș.

Muzeograf folclorist antropolog filosof

Cam asta ar fi în linii mari specilaizarea lui Mihai Fifor dacă este să te iei după pașii profesionali făcuți înainte de a intra în politică, de și te miri cum de a ajuns în fruntea Ministerului Apărării Naționale și nu a fost barem numit la Cultură, dacă tot trebuia recompensat cu un post pentru că, atâta amar de vreme a fost ”cumintenia partidului”. Și tocmai de aceea, ”Misu” a fost și ministrul Economiei, chiar premier interimar și acum ”comandantul” Apărării! Pentru că, altfel, CV-ul său oficial chiar nu prea ar putea emite vreo justificare logică pentru un astfel de parcurs. Fie și pentru simplul fapt că Mihai Fifor a terminat Facultatea de Litere a Universității din Craiova, după care a intrat în pâine drept cercetător stintific în cadrul Institutului de Cercetări Socio – Umane ”C.S. Nicolaescu – Plopsor”.

Liderii coaliției una zic și ministrul Apărării alta face

A devenit apoi director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, unde s-a ocupat de organizarea unor festivaluri folclorice ca ”Maria Tanase” sau ”Ioana Radu”. După alți patru ani preia ca manager Muzeul Regional al Olteniei, după care a aterizat, pentru o scurtă perioadă, secretar de stat în Ministerul de Interne! Iar acum conduce Ministerul Apărării, gestionând un ”shopping” de armament fără precedent, în valoare de câteva miliarde bune de euro anual! De remarcat și că pe când se ocupa de problemele folclorice oltenești, Mihai Fifor și-a îmbogățit CV-ul cu un master în antropologie socială în cadrul Univesritatii din Turku și Academiei Finlandeze de Științe și Litere din Turku, un doctorat în antropologie socială la Universitatea din Craiova, un alt master în ”managementul afacerii publice” în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative București, absolvent al Colegiului Național de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, dar și absolvent al Colegiului Național de Apărare.

Plus că a coordonat un ”proiect complex de introducere a conceptului de formare comună a adulților, într-un parteneriat cu instituții de profil din Danemarca”. Care sună cam sorosist, nu-i asa…?

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.