Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a dat replici celor care îl întrebau de ce nu-și plătește datoria către stat folosind un limbaj suburban pe Facebook, informează G4Media.ro.

Cred ca ai tăi te-au făcut la nevoie și sigur le-a părut rău! Sincer, cu fața asta de … nici nu știu ce termen să folosesc pentru unul făcut din …”, a replicat Eugen Teodoroviciunui comentariu critic.

”Incredibil! Am ajuns să mai văd o inepție de care sunt obsedați mulți români. Un post de televiziune este capabil să ordone guvernanților ce să spună, ce să facă, ce să dreagă! Dacă un post de televiziune are politicieni marionete, înseamnă că toate celelalte posturi de televiziune au marionetele lor pe care le manipulează după bunul plac. Și atunci care este diferența între ele? O spune doar reitingul pe care-l obțin, deci, procentajul audiențelor. Nu înțeleg de ce a intrat în dizgrația multora doar un singur post de televiziune: Antena 3. Cu ce este mai bun Realitatea TV sau B1 TV?”, fusese comentariul la care a replicat Teodorovici.

”E regretabil să lăsați un astfel de comentariu”, a fost unul dintre reproșurile aduse ministrului Finanțelor. 

”Domnule ministru, nu trebuie să ne demonstrezi public, încă o dată, că te descurci în toate zonele societății, chiar și în cele mai de jos… am știut asta și de curând, am realizat-o din nou…”, a fost o altă replică la limbajul suburban al lui Teodorovici.

”Limbajul folosit de un om în spațiul public definește caracterul și gradul lui de cultură”, i-a mai spus cineva.

”Și de fapt, cu ce te-am jignit, domnule ministru? Nu pot să înteleg, nu pot să-mi explic acest atac virulent la adesa mea? Dacă nu poți argumenta cele afirmate, poți cel putin să-ți ceri scuze?”, i-a replicat cel care a fost jignit de Eugen Teodorovici.

Întrebat, într-un alt comentariu, când își achită datoria la stat, Teodorovici a avut o altă ieșire în decor: ”Nu vă mai luați după toți idioții, nu am nicio datorie la stat”.

Disputele pe Facebook ale ministrului Eugen Teodorovici vin pe fondul declarațiilor făcute de acesta, la finalul săptămânii trecute, pe tema recuperării de la președintele Klaus Iohannis a banilor încasați din închirierea casei pierdute în instanță.

La câteva minute după ce Liviu Dragnea l-a întrebat public, de pe holurile Palatului Parlamentului, despre situația recuperării banilor de la Iohannis, ministrul a intrat prin telefon la Antena 3 și a spus că i-a solicitat șefului ANAF situația exactă a datoriei președintelui.

A doua zi, Teodorovici a ieșit într-o conferință de presă și a făcut un apel public către Klaus Iohannis ”să fie un exemplu pentru români” și să achite toți banii obținuți din închirierea casei pierdute în instanță, chiar dacă încă nu s-a clarificat cine este proprietarul respectivului imobil (adică cui trebuie să dea președintele banii): statului sau celui care a revendicat drepturile de proprietate.

La scurt timp după ieșirea lui Eugen Teodorvici, senatorul PNL Florin Cîțu l-a ironizat amintindu-i ministrului o declarație făcută în 2016 despre propriile datorii la Fisc, în valoare de peste 73.000 de lei. Atunci, Teodorovici a spus că va plăti cum poate.

“O să plătesc în funcţie de ce pot să plătesc. O să văd dacă pot găsi un împrumut, eventual, să achit partea de penalităţi, ca să nu crească în continuare. Dacă aveam suma plăteam. Vă daţi seama că nu stăteam să plătesc penalităţi aiurea”, a spus atunci, într-o conferinţă de presă, Teodorovici.

Potrivit cotidianului Adevărul, lista din 2016, care arăta că Teodorovici datora ANAF peste 73.000 lei, a fost scoasă de pe site-ul data.gov.ro. Documentul conţinea aproape 200.000 de nume.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.