Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a recunoscut că s-a întâlnit cu liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru a discuta despre modificările la Codurile Penale înainte de a pleca în concediu. ”Nu uitați că un ministru în mod firesc are astfel de întâlniri, Guvernul este al unei alianțe. Nu se poate să nu te întâlnești cu cei care au decizia politică”, a explicat ministrul justiției. Întâlnirea a avut loc după condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive, liderul PSD fiind acuzat de instigare la abuz, și cu puțin înainte de modificarea infracțiunii de abuz în serviciu.

G4Media.ro a dezvăluit în exclusivitate pe data de 2 iulie că Tudorel Toader s-a întâlnit de mai multe ori cu Liviu Dragnea imediat după condamnarea liderului PSD pe 21 iunie.

Prin redefinirea abuzului în serviciu și prin reducerea pedepselor, propunerea ministerului Justiției trimisă Comisiei Iordache îl ajută pe liderul PSD, Liviu Dragnea, să scape de acuzațiile de complicitate la abuz în dosarul angajărilor fictive, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Potrivit acestora, dezincriminarea nu s-a făcut prin prag, ci prin impunerea unor condiții foarte restrictive la definirea faptei. Propunerea de modificare vine după ce Tudorel Toader și Liviu Dragnea s-ar fi întâlnit de mai multe ori în urmă cu o săptămână.

Astfel, fapta de abuz este penală numai dacă, atenție, este făcută cu scopul de a obține ”pentru sine, soț, rudă, sau afin până la gradul al II lea inclusiv, un folos patrimonial”. Or, Dragnea este acuzat că pe vremea când fosta soția conducea Direcția de protecție a copilului Teleorman a angajat fictiv două membre de partid. Or, acestea nefiind rude cu Dragnea, iar liderul PSD n-a obținut folos patrimonial, acuzația de abuz în serviciu nu se mai susține potrivit noii reglementări. Dacă va fi adoptată în acestă formă și intră în vigoare, Dragnea scapă de acuzația de instigare la abuz deoarece se aplică legea mai favorabilă.

Ministrul Justiției a explicat luni că au fost 31-32 de propuneri referitoare la modificarea infracțiunii de abuz în serviciu iar Comisia Specială a ales varianta propusă de minister. ”Să întrebați comisia specială care au fost rațiunile pentru care au rețiunut una dintre variante, în speță cea plecată de la Ministerul Justiției”, a spus Toader.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.