Deputatul rus Evgheni Frolov, membru al partidului Rusia Unită aflat la guvernare, a propus anularea recunoaşterii independenţei Lituaniei de către Consiliul de Stat al Uniunii Sovietice, scrie Epochtimes-romania.com.

Potrivit sursei citate, Frolov a înaintat Dumei de Stat un proiect de lege privind abolirea rezoluţiei “Cu privire la recunoaşterea independenţei Republicii Lituania”.

Lituania a fost prima republică sovietică care şi-a anunţat retragerea din URSS. La 11 martie 1990, Consiliul Suprem a anunţat restabilirea independenţei ţării, în timp ce URSS a impus o blocadă economică, iar în curând după acest moment forţele de securitate sovietice au încercat să preia puterea cu totul.

Pe data de 6 septembrie 1991, Consiliul de Stat al URSS a recunoscut independenţa Lituaniei, iar pe 17 septembrie, în acelaşi an, ţara a fost admisă la Naţiunile Unite.

Propunerea deputatului vine în contextul în care Lituania sprijină în mod activ Ucraina în războiul lansat împotriva ei de către Rusia şi oferă asistenţă în apărare.

În plus, Lituania susţine cele mai severe sancţiuni impuse împotriva Federaţiei Ruse ca răspuns la invadarea Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.