Un lucru mai odios decât acesta nici că se putea întâmpla la mitingul PSD, unde toți penalii au vorbit despre ”abuzurile securității”. La sfârșitul manifestației, imnul României a fost intonat de un fost colaborator al Securități pentru care instanța a emis o hotărâre definitivă.

Cântăreţul de muzică populară Gheorghe Turda a fost colaborator al fostei Securităţi, a decis definitiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Magistraţii instanţei supreme au respins definitiv recursul lui Gheorghe Turda împotriva unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti din iunie 2010, prin care a fost constatată calitatea acestuia de colaborator al fostei Securităţi.

Citește și ”EXPLOZIV! Șeful ANAF cercetat de ANI pentru o excursie de 20.000 de euro în Brazilia și altele

Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a cerut Curţii de Apel Bucureşti, în octombrie 2009, să constate că Gheorghe Turda a colaborat cu fosta Securitate. În iunie 2010, Curtea de Apel Bucureşti a admis acţiunea CNSAS. Decizia a fost contestată de Gheorghe Turda la instanţa supremă, care în 25 octombrie i-a respins recursul, menţinând astfel decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.