Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anuntat joi seara ca nu exista niciun contract intre Primarie si Romprest in acest moment, intrucat contractul a fost anulat in 2008 de Curtea de Apel, scrie Aktual24.ro. „Am demarat actiunea in instanta pentru ca acest contract este nul din toate punctele de vedere. Case closed Romprest. Vrem banii inapoi si sa plecati mai repede”, a precizat Armand.

„Astazi am aflat ceva incredibil: Contractul dintre Primaria Sectorului 1 si Compania Romprest Service S.A. NU EXISTA! Da, ati citit bine. Inteleg ca domnul premier s-a pozitionat public cerand ambelor parti (primarie si companie) sa respecte intelegerile contractuale (reguli facute in 2008 de PNL). Dar ce ne facem dle. premier daca nu exista contract?! Nu credeti asa ceva, nu? Haideti sa va explic ceva de neinchipuit:

Doua sentinte judecatoresti definitive si irevocabile au constat ca acest contract a fost incheiat fraudulos si l-au ANULAT. Exact in ziua in care fostul primar Andrei Chiliman semna contractul, 30 iunie 2008, Curtea de Apel Bucuresti anula definitiv si irevocabil intreaga procedura de achizitie, deoarece incalca directivele comunitare si jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene in cazul contractelor de concesiuni de servicii.

In plus, contravenea flagrant Legii 273/2006 privind finantele publice locale.

Curtea de Apel Brasov a dat, pe 22 martie 2011, cea de-a doua decizie definitiva si irevocabila: Dispune anularea anuntului de participare nr. 40433/ 08.12.2007 publicat in SEAP de catre intimate Primaria Sectorului 1 Bucuresti, a documentatiei de atribuire si a procedurii de atribuire prin licitatie deschisa a contractului “Prestari servicii- activitati ale salubrizare pe raza administrativa a Sectorului 1” cod CPV 90121000-1 si 90210000- 2. A fost confirmata, inca o data, incheierea fara nicio baza legala a contractului de salubrizare de la nivelul Sectorului 1.

Astfel, contractul Romprest a fost semnat in dispretul Justitiei, cu aprobarea PSD si PNL. Si cu o tacere din partea partidelor politice de peste 10 ani. Nimeni nu a scos o vorba despre asta. 

Raman acum intrebarile mele: cine ne da banii inapoi pentru cei 12 ani in am platit cel mai scump serviciu de salubrizare din Romania si cati functionari publici, primari si viceprimari trebuie sa raspunda in fata Justitiei? Vom afla. Am demarat actiunea in instanta pentru ca acest contract este nul din toate punctele de vedere. Case closed Romprest. Vrem banii inapoi si sa plecati mai repede”, a scris Armand pe Facebook.

A reușit premierul Florin Cîțu să-și țină promisiunea de a opri nepotismele și conflictele de interese?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.800 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here