Sorina Pintea nu va mai fi manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare, aşa cum şi-ar fi dorit. La şefia SJU Baia Mare a fost numit, prin ordin al ministrului Sănătăţii, un nou manager interimar, în persoana liberalului Alexandru George Oros, scrie Epochtimes-romania.com

Conform Ordinului 440/10.04.2020, Alexandru George Oros este numit manager al SJU Baia Mare, după ce în cursul zilei de joi, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a înaintat Ministerului Sănătăţii un document în care menţiona obligaţia ministerului de a suspenda contractul de management al directorului Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, care anterior şi-a retras demisia.

Oros este consilier local PNL în cadrul Primăriei municipiului Sighetu Marmaţiei şi va ocupa funcţia de manager pe durata suspendării contractului de management al Sorinei Pintea.

Reamintim că ministrul Sănătăţii l-a anunţat joi pe premierul Orban care, în debutul şedinţei de guvern, i-a cerut să facă cele necesare pentru ca Sorina Pintea, revenită la şefia Spitalului Judeţean Baia Mare, să fie demisă din funcţie.

„Domnule ministru Tătaru, am văzut că preşedintele CJ Maramureş a pus în funcţie o directoare la Spitalul Judeţean. Solicitarea mea e să uzaţi de prerogativele pe care le-aţi dobândit prin ordonanţa adoptată în baza decretului privind instituirea stării de urgenţă şi să demiteţi dacă este adevărat că acest lucru s-a petrecut, să demiteţi vechiul director care a revenit asupra demisiei şi care din câte am înţeles s-a numit pe sine director medical”, i s-a adresat Orban lui Tătaru.

„Da, am luat legătura în Maramureş şi pregătim procedurile”, i-a răspuns ministrul Nelu Tătaru.

Solicitarea lui Ludovic Orban a venit în condiţiile în care fostul ministru PSD al Sănătăţii Sorina Pintea a revenit asupra demisiei din funcţia de manager al Spitalului Judeţean din Baia Mare şi a fost repusă în funcţie. Fostul ministru, aflată actualmente sub control judiciar fiind acuzată de luare de mită, ar urma să stea însă o perioadă în concediu medical.

Pentru a trece mai repede timpul petrecut în casă, te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 14.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.