Toată lumea știe că, în urmă cu aproximativ trei decenii, România era cunoscută ca fiind grânarul Europei. Cu toate acestea, nimeni nu a vorbit prea mult de industria deținută de noi și, mai rău dedecât atât, nimeni nu a vrut să aflăm că eram printre statele europene cele mai puternice pe acest segment, dacă nu chiar primul.

O listă a principalelor întreprinderi din România anului 1989 cuprinde peste 1.250 de uzine, electrocentrale, combinate, exploatări miniere, fabrici, întreprinderi alimentare şi agricole. Multe dintre ele au sfârşit la fier vechi, iar o parte dintre acestea au ajuns pe mâinile rușilor.

Rușii au cumpărat o marte parte din industria grea a acestei țări, după care au falimentat-o și au vândut-o la fier vechi: combinatul siderurgic Reșița, combinatul metalurgic Câmpiaa Turzii, laminorul Brăila, etc. Utilajele care erau unice în Europa, au fost duse în Rusia și folosite acolo.

Evident, aceste nenorociri au fost posibile cu complicitatea unor personaje controversate. Ion Iliescu, Petre Roman, Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea, iar lista cu numele celor care au devalizat această țară este lungă.

În marte parte, factorii de decizie au avut o singură nuanță politică, roșu. PSD este principalul partid care se face vinovat de subminarea economiei naționale și distrugerea unui viitor pe care această țară îl merita. La fel de vinovați sunt toți factorii politici pentru că atunci când știi, dar taci, tot complice te numești.

Până și celebrele masive defrișări de păduri făcute de austrieci au fost făcute cu complicitatea PSD, Adrian Năstase fiind prim-ministrul care semna hârtiile. Astfel, dacă ar fi să tragem linie, peste 1000 de fabrici, uzine și combinate au fost închise.

Îți  dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate.

4 COMENTARII

  1. Aţi înnebunit? „Toată lumea știe că, în urmă cu aproximativ trei decenii, România era cunoscută ca fiind grânarul Europei. Cu toate acestea, nimeni nu a vorbit prea mult de industria deținută de noi și, mai rău dedecât atât, nimeni nu a vrut să aflăm că eram printre statele europene cele mai puternice pe acest segment, dacă nu chiar primul.”

  2. Când ești imbecil, nu ești capabil ca să vezi adevărul și te trezești lătrând… Cineva a uitat câte tâmpenii s-au făcut de către guvernările Isărescu, CDR, PDL…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.