Unul dintre procurorii care instrumentează dosarul 10 august, Doru Gabriel Stoica, şeful Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), a cerut să se pensioneze, la un an după preluarea funcţiei sale, scrie Epochtimes-romania.ro.

Sunteți mulțumiți de măsurile luate de Guvernul Orban de la preluarea frâielor și până în prezent?

View Results

Loading ... Loading ...

Solicitarea lui Stoica a fost făcută în contextul în care o serie de asociaţii ale magistraţilor au atras atenţia asupra faptului că, în perioada următoare, sectorul Justiţiei s-ar putea confrunta cu un val de pensionări din Magistratură ca urmare a deciziei Parlamentului de a adopta un proiect privind desfiinţarea pensiilor speciale de serviciu pentru procurori şi judecători.

Prin urmare, solicitarea procurorului Stoica va fi analizată în cursul şedinţei de marţi a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

De asemenea, Stoica şi-a ocupat actuala funcţie în DIICOT în februarie 2019 la propunerea fostului ministru al Justiţiei Tudorel Toader, fiind unul dintre procurorii implicaţi în dosarul 10 august privind intervenţia brutală a jandarmilor asupra manifestanţilor în Piaţa Victoriei.

Dosarul, care mai este instrumentat şi de Giorgiana Hosu, propusă de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT, a ajuns la Direcţie de la Parchetul Militar în vara anului trecut.

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte.

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!