Situația a scăpat total de sub controlul autorităților române pe piața energiei, acolo unde populația se confruntă cu creșteri explozive. Facturile primite de oameni pe luna decembrie 2021 sunt duble față de 2020, iar cele ale firmelor – chiar de 4-5 ori mai mari. Legea plafonării prețurilor cu care Guvernul PSD-PNL a defilat în ultimele luni se dovedește un fiasco, scrie Ziaristii.com.

Consumatorii sunt efectiv disperați. Unul dintre cei care au trimis dovada creșterii facturii arată că pentru decembrie 2021 i-au venit de plată 1.480 de lei, cu 65% mai mult decât în decembrie 2021. Un altul spune că are de plată 1.640 de lei în condițiile în care câștigă 2.400. Radu Ion, consumator care a contactat Antena 3, a arătat documentele: „Mie îmi venea, normal, 1,6 lei pe metru cub. Acum este 2,67 lei pe metrul cub. Soția are pensie 800 de lei, eu 1.600. Nu vă spun cât mă costă medicamentele, că soția are Parkinson și diabet, eu am probleme cu circulația și cu coloana. Copiii au și ei problemele lor, au familie, nu au posibilitatea să mă ajute, nici ei nu au salariu mare”.

Conform rapoartelor de până acum, legile trecute prin Parlament de PSD și PNL sunt egale cu zero. Legea plafonării prețurilor până în aprilie are lacune de care distribuitorii profită pentru a le impune oamenilor facturi enorme. Legea compensărilor arată că, la facturi de 900 de lei, s-au plătit compensații de 15 lei!

La Teatrul Maghiar din Cluj, factura la gaze pe ianuarie e de 7 ori mai mare decât cea pe decembrie, iar cea la electricitate – de 3 ori mai mare!

Această iarnă se anunță mortală pentru cele mai multe firme mici și mijlocii care fac producție. Prețurile facturilor la gaze au crescut de 4-5 ori și patronii se pregătesc să tragă obloanele.

La Teatrul Maghiar din Cluj, factura la gaz pe ianuarie se anunță cât tot bugetul pentru producție, adică 200.000 de lei! Este o situație halucinantă, prețul va fi de 7 ori mai mare decât cel din decembrie, iar directorul Tompa Gabor spune că și factura la energie electrică e de 3 ori mai mare.

În fața dezastrului, amplificat de mafia din energie și de liberalizarea haotică a prețurilor la gaze și electricitate din România, făcută fără a se lua niciuna din măsurile prevăzute de UE pentru a echilibra situația (investiții în capacități de producție și transport, legislație clară de reglementare etc), PSD vine cu noi promisiuni.

Radu Oprea, senator PSD și purtător de cuvânt al partidului, îi anunță pe oameni că se discută posibilitatea de a li se acorda vouchere!

Fost ministru al Economiei în perioada ianuarie-august 2021, Claudiu Năsui a explicat că aceste facturi nu sunt un blestem de la Dumnezeu, ci consecința politicii criminale duse în toți anii din urmă de guvernele perindate și a căpușării companiilor de stat.

Care este soluția pentru Poliția Locală?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.