Bogdan Laurenţiu Bratu, fost director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, este judecat pentru înşelăciune, fiind acuzat că s-a angajat şi a fost promovat în funcţii de conducere pe baza unei diplome de licenţă false. Bratu ar fi adus un prejudiciu de peste un milion de lei instituţiei, scrie Epochtimes-romania.com.

Potrivit sursei citate, în aprilie 2021, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a fost zguduită de un uriaş scandal, după ce unul dintre directorii celor şapte regionale de drumuri a fost acuzat că a prezentat la angajare o diplomă de licenţă falsă. Bogdan Laurenţiu Bratu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, a fost reţinut de procurorii Parchetului General şi pus sub acuzare pentru înşelăciune.

Bogdan Laurenţiu Bratu ar fi fost unul dintre numeroşii beneficiari ai „fabricii de diplome false din Teleorman”, care a funcţionat de-a lungul anilor în România. O arată o anchetă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 prin care a fost trimis în judecată şi ulterior condamnat fostul rector al universităţilor „Alexandru Ghica” şi „Europa Ecor”, Mina-Silviu Dobronăuţeanu, cele două universităţi menţionate nefiind acreditate şi autorizate.

În urma unor percheziţii în cadrul unei anchete din 2009, printre buletinele ridicate din birourile fundaţiei Ergorom 99 se afla şi unul ce figura ca fiind al lui Bratu Bogdan Laurenţiu, care era unul fals, în sensul că datele de stare civilă, codul numeric personal, domiciliul, seria şi numărul corespundeau cărţii de identitate originale emise pe numele lui Bogdan Laurenţiu Bratu, dar fotografia aparţinea altui bărbat. Cartea de identitate ar fi fost folosită în scopul susţinerii examenului de licenţă în sesiunea martie 2009 la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti.

De altfel, Bratu a recunoscut că nu a fost student decât un an la Hyperion, Facultatea de Drept, instituţie la care a frecventat doar primul an de curs, declarând că a renunţat apoi din motive personale.

În iunie 2016, Curtea de Apel Bucureşti avea să dispună desfiinţarea a sute de documente false – diplome de licenţă, diplome de bacalaureat, foi matricole, cărţi de identitate – ridicate în urma percheziţiilor, printre care şi buletinul fals, respectiv diploma de licenţă eliberată de Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti pe numele lui Bogdan Bratu.

Sursa citată afirmă că Bogdan Laurenţiu Bratu a fost angajat de CNAIR – subunitatea Giurgiu încă din 2014, după ce a prezentat diploma falsă de licenţă emisă de Universitatea din Ploieşti. Deşi diploma i-a fost anulată de instanţă, în martie 2017, Bratu avea să fie numit director economic al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, iar în luna decembrie a aceluiaşi an, a fost numit director general la aceeaşi regională.

Care este soluția pentru Poliția Locală?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.