RISE Project a readus în atenţia publicului un documentar publicat în 2012 pe tema finanţării Bisericii Ortodoxe Române, susţinând că este vorba de “povestea banilor negri” încasaţi de BOR de la un veteran al Legiunii Străine franceze “implicat în războaie africane şi tranzacţii cu armament”, anunță Epochtimes-romania.com.

Cine credeți că ar fi cel mai potrivit prim-ministru, având în vedere actuala situație socio-politică?

View Results

Loading ... Loading ...

“Biserica pătrunde în parlament cu toate secretele ei întunecate. Principalul mister rămâne însă finanţarea BOR, iar filmul spune povestea banilor negri încasaţi de la un veteran al Legiunii Străine franceze, implicat în războaie africane şi tranzacţii cu armament. Opt ani mai târziu, Mafia Continuă”, a precizat RISE pe pagina sa de Facebook, alături de un clip video.

În respectivul documentar, RISE Project a dezvăluit că fostul legionar cu cetăţenie româno-franceză Horaţiu Potra, implicat în mai multe operaţiuni militare pe continentul african, precum şi în trafic de armament sau diamante, ar fi spălat o parte din banii obţinuţi din activităţile sale prin donaţii făcute Bisericii Ortodoxe Române.

La începutul acestui an, directorul general al SNGN Romgaz, Adrian Volintiru, a fost ameninţat de un “bodyguard” al controversatului magnat minier şi om de afaceri Frank Timiş, care i-a transmis că, în cazul în care uită cine l-a pus în funcţie sau că trebuie “să înapoieze ceva”, va fi răpit şi dus în pădure.

“Bună ziua domnul Director, vă dorim noroc în afaceri cât şi pe postul ocupat politic. Ai uitat regula, când trăieşti bine, trebuie să înapoiezi ceva. Nu respecţi ce promiţi, ai uitat cine te-a pus acolo. O să-ţi aducem aminte rapid! Sperăm că-ţi place pădurea din Bazna sau Blăjel la fel cum îţi plac femeile. O să facem o plimbare să te familiarizezi, sunt locuri ascunse greu de accesat! Fi înţelept, profită de piscina hotelului vecin Expro şi nu ne pune să ne deplasăm în Transilvania că-i de rău pentru tine şi cei dragi! Succes!”

Acest mesaj a fost urmat de unul mai succint: “Venim acum!”

Potrivit jurnaliştilor de la RISE, numărul de telefon folosit pentru a transmite ameninţările a fost identificat prin triangulaţie de poliţiştii Direcţiei Operaţiuni Speciale şi localizat în automobilul lui Horaţiu Potra, fostul donator al BOR-ului.

Vedeţi aici documentarul “Afacerile Bisericii Ortodoxe”.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.