Adrian Năstase și Ion Iliescu ar putea rămâne fără titlul de „Cetățean de onoare al Iașiului” din cauza problemelor cu legea. Un nou regulament al primăriei stabilește, în premieră, condițiile în care poate fi retrasă distincția, scrie Newsteam.ro.

Cu cine votați în turul 1 al alegerilor prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

Condamnările pentru acte de corupție sunt principalul motiv, iar fostul premier va fi primul exclus. Consilierii locali spun că vor propune să i se retragă titlul și fostului președinte deoarece este judecat pentru crime împotriva umanității.

Pe lista de cetățeni de onoare ai Iașiului sunt peste 100 de persoane: artiști, medici, profesori, dar și politicieni notorii.

”Printre persoanele care ar putea să fie excluse din acest punct de vedere se află și Adrian Năstase, fostul premier. Una, să spunem, dintre condițiile de excludere ar fi o condamnare definitivă și irevocabilă pentru un act de corupție și o a doua condiție ar fi ca o instanță să scoată la iveală sau o altă instituție că a fost colaborator al Securității, a declarat Mihai Chirica, primarul Iașiului.

Am propus ca în Consiliul Local să retragem titlurile de „Cetățean de onoare” acordate domnilor Adrian Năstase și Ion Iliescu. În cazul primului, a fost condamnat definitiv pentru acte de corupție, și în cazul celui de-al doilea a fost pus sub acuzare pentru crime împotriva umanității, a precizat, la rândul său, Răzvan Timofciuc, consilier local.

Pentru că proiectul este încă în dezbatere publică, oricine își poate spune părerea, dacă titlul de „Cetățean de onoare” poate fi retras pentru cei care au comis fapte reprobabile. Noul regulamnt de acordare și de retragere a distincției va fi adoptat de Consiliul Local după 15 noiembrie.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here