Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu este candidat la funcţia de secretar general al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), având-o drept rivală pe nemţoaica Helga Maria Schmid (Germania), actual secretar general al Serviciului European pentru Acţiune Externă (EEAS) din cadrul Comisiei Europene. În această cursă pentru şefia OSCE, Germania încearcă însă să îşi propulseze candidata pe fotoliul câştigătorului, punând mare presiune pe Albania, care deţine preşedinţia anuală a Organizaţiei, informează Podul.ro, citând surse din mediul diplomatic de la Bucureşti.

Care dintre partide credeți că are cea mai bună listă de candidați pentru alegerile Parlamentare din 6 Decembrie?

  • USR - PLUS (38%, 8.527 Votes)
  • PNL (28%, 6.273 Votes)
  • AUR (22%, 4.948 Votes)
  • PMP (4%, 944 Votes)
  • PSD (4%, 920 Votes)
  • Alt partid (2%, 419 Votes)
  • PRO România - ALDE (1%, 258 Votes)

Total Voters: 22.289

Loading ... Loading ...

Concret, Albania este în plin proces de deschidere a negocierilor de aderare la UE şi este foarte atentă la dorinţele Berlinului care are un cuvânt greu de spus în acest sens. La recomandarea nemţilor, le-a cerut ţărilor membre OSCE să îşi exprime opţiunea faţă de unul dintre cei doi candidaţi, iar multe dintre acestea nu ar fi vrut să înfrunte Germania în această chestiune.

Potrivit sursei citate, România nu îl retrage din cursă pe Cristian Diaconescu, mai ales că este susţinut de SUA şi aliaţi ai săi, printre care şi Marea Britanie.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

Relaxează-te puțin! Ascultă asta:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here