Diferența dintre salariile de la stat și cele din mediu privat s-a triplat în ultimii 3 ani. Așa arată statisticile oficiale citate de Pro TV, care arată că angajații la privat câștigă, în medie, cu 60% mai puțin decât cei din administrația publică, scrie G4Media.ro.

Institutul Național de Statistică arată că în luna iulie salariul mediu al unui angajat în administrația publică a fost de peste 4200 de lei, în timp ce angajatul de la privat câștigă în medie, în mână, 2600 de lei.

Salariile de la stat au fost mereu mai mari decât în privat în ultimii 5 ani, pentru că la stat lucrează foarte puțini cu salariul minim pe economie. Dacă în 2016, diferența dintre salariul brut în mediul bugetar și salariul brut în privat era de doar 427 de lei, trei ani mai târziu, diferența s-a triplat – 1285 de lei, arată analiza Pro TV.

Pe de aștă parte, datele Băncii Naționale arată că productivitatea muncii – adică randamentul angajaților, cât de mult produc față de cât de mult plătește firma/instituția pentru ei – este la pământ, cel mai mic din 2012 încoace.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.