Adina Florea, propusă de sinistrul TuDorel Toader la șefia DNA, a declarat într-un interviu pentru Adevărul că DNA a făcut dosare comandate și că procurorii anti-corupție nu ar trebui să insiste pe inculparea miniștrilor, premierilor sau a președintelui României, scrie comisarul.ro.

Procurorul propus de Toader pentru a conduce DNA a mai spus că parchetul anti-corupție are prea multe dosare pe abuz în serviciu, ”ceea ce din punctul meu de vedere se abate de la obiectul de activitate al DNA, care trebuie să ancheteze marea corupţie”.

Totodată, Florea – acum procuror delegat la Parchetul Curții de Apel Constanța – spune că nu a semnat memoriul magistraţilor care s-au opus Legilor Justiţiei propuse de Tudorel Toader, deși numele său apare în tabelul cu semnatari.

Principalele declarații ale Adinei Florea pentru Adevărul:

– (Întrebată dacă au fost dosare comandate la DNA): Da. Am şi scris în cadrul proiectului de management că s-au prioritizat anumite anchete, ceea ce a dus la crearea unui scenariu privind realizarea unor vendete

Marii corupţi există în toate domeniile şi în toate palierele. Nu cred că trebuie să ne cantonăm în a trimite în judecată miniştri, prim-miniştri şi să ajungem până la preşedintele statului. Eu cred că sintagma «marii corupţi» nu trebuie să o legăm de calităţi politice sau de altă natură. Trebuie să o privim în sensul său strict: aceea de persoană care prin activităţi de corupţie la nivel înalt ajunge să dirijeze şi să controleze un anumit segment de activitate şi aşa ajunge să îşi aloce foloase necuvenite consistente.

– Din ceea ce a apărut în spaţiul public am înţeles că mai mult de un sfert dintre dosarele instrumentate sunt de abuz în serviciu, ceea ce din punctul meu de vedere se abate de la obiectul de activitate al DNA (n.r. care probabil ar trebui sp fie o activitate strict politică, ori corupții să comită alte infracțiuni pentru a nu mai fi încarați la abuz în serviciu), care trebuie să ancheteze marea corupţie. Dacă ne referim la diminuarea stocului de dosare, în primul rând ar trebui respectată strict competenţa după materie şi după calitatea persoanei, fără să se încerce atragerea competenţei prin fel de fel de mijloace.

Este evident că această tanti are afinități politice ori este o tută care a învățat poezia borfașilor. Și dacă ar fi să ne luăm după rezultatele ei ca și magistrat, tindem să credem că este vorba de incompetență crasă. Lăsând aceste aspecte, Adina Florea a făcut trei afirmații de o gravitate colosală.

În calitatea sa de magistrat, aceasta afirmă că nu miniștii, parlamentarii sau alți oficiali de rang înalt ai statului sunt marii corupți. Atunci, cine sunt marii corupți? Brancardierii din spitale? Educatorii? Secretarele de la cabinetele parlamentare? Cine? Cine sunt cei care au puterea de a decide soarta, dacă nu chiar cei enumerați de ea?! Poate când mai declară o asemenea enormitate, va veni și cu un exemplu concret de mare corupt.

A doua afirmație total nepotrivită, dat fiind faptul că vorbim de un magistrat, este aceea că Adina  Florea înțelege din presă anumite lucruri. Cine are nevoie de magistrați care să ne spună ce înțeleg din presă? Există date oficiale care au fost făcute publice. Să le folosească! Și șă sperăm că rechizitoriile din dosare nu au fost făcute pe același principiu, cel al ”înțelegerii” din ceea ce scrie presa.

Ultima declarație aberantă este aceea că DNA a făcut dosare comandate. De ce ar afirma un magistrat așa ceva? Care sun dovezile pe care se bazează?

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

1 COMENTARIU

  1. „Omul educat și onest este ființa superioara tuturor celorlalte animale, dar fără o justiție dreptă și nepărtinitoare este cea mai hidoasă ființă din toate.”

    Aristotel -Politica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.