Lucian Heiuș, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, a făcut precizări luni, într-o conferință de presă, în cazul senatoarei Dianei Șoșoacă, care a intrat în procedura executării silite de către ANAF pentru o sumă de circa 30.000 de euro, scrie Libertatea.ro.

„Din punct de vedere al ANAF, impozitele și taxele nu au culoare politică. Doamna senator Șoșoacă este un contribuabil ca oricare altul”, a declarat Lucian Heiuș.

„În loc să-și achite obligațiile pe care le are, găsește sau inventează dușmani și lansează scenarii fanteziste, de multe ori, cum că cineva are ceva cu dumneaei. A acumulat niște obligații la bugetul de stat, a intrat în executare silită, i-a fost emisă somația, nu a achitat, i s-a început executarea silită prin poprirea conturilor bancare și emiterea unei adrese către Senatul României, prin care i se solicită să rețină o treime din indemnizația de senator până la concurența sumei pe care o are de plată către bugetul de stat”, a explicat șeful ANAF.

Potrivit acestuia, „trebuie să înțeleagă toată lumea că atunci când ai obligații către bugetul de stat, nu contează cine ești, ce profesie ai, ce poziție ai”.