Secretariatul de Stat pentru Revoluționari a decis să îi retragă lui Ion Iliescu titlul de luptător pentru victoria Revoluției din Decembrie 1989. Fostul șef de stat ar putea pierde titlul dacă instanța de contencios administrativ confirmă decizia, scrie Ziare.com.

Într-o ședință din 31 mai, Secretariatul de Stat pentru Revoluționari (SSR) din subordinea Guvernului a decis să înceapă procedurile prin care i se retrage certificatul de luptător pentru victoria Revoluției din decembrie 1989 fostului președinte Ion Iliescu.

„În acest sens, în unanimitate s-a decis de către membrii Comisiei art. 49 transmitarea către Serviciul Juridic a unui exemplar din prezentul Proces-Verbal, în vederea demarării acțiunii de anulare a certificatului în instanța de contencios administrative, iar ulterior pronunțării de către instanță a hotărârii judecătorești de anulare, transmiterea unei adrese către Serviciul pentru revoluționari în vederea retragerii titlului”, se arată în documentul SSR.

Decizia a fost luată în unanimitate, după ce a fost depusă o solicitare din partea Asociației 21 Decembrie 1989 și au fost verificate documentele și s-a constatat că Ion Iliescu nu a întrunit condițiile pentru a acest certificat.

Odată cu pierderea acestui certificat, se pierd și anumite drepturi conferite prin lege, cum ar fi:

  • prioritate la închirierea şi cumpărarea de locuinţe din fondul de stat,
  • acces gratuit la tratament şi consultaţii în spitalele şi policlinicile Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării Naţionale,
  • medicamente gratuite,
  • acces gratuit la sanatorii şi baze de tratament aparţinând Ministerului Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.