Analistul politic Sebastian Lăzăroiu a năucit propaganda putinistă, pe pagina sa de socializare, pe tema gazului rusesc. ”În realitate, Rusia incearcă și azi să vândă (n.r. gazul rusesc) mult sub prețul pieței și nu reușește, din cauza încertitudinilor prea mari pentru potențialii transportatori sau companiile de asigurări”, a scris fostul consilier prezidențial.

Postarea integrală:

Pentru că Rusia e doar o benzinărie condusă de niște gangsteri, conform unei ziceri consacrate, Kremlinul tremură și proferează amenințări. Că lasă că vedeți voi, o să ajungă barilul la 300 de dolari (în realitate, Rusia incearcă și azi să vândă mult sub prețul pieței și nu reușește, din cauza încertitudinilor prea mari pentru potențialii transportatori sau companiile de asigurări), că vă tăiem gazul pe NS1, că o să le vindem chinezilor (nimeni nu știe ce ar putea face chinezii cu atâta petrol și gaze, echivalent cu importurile actuale ale Occidentului din Rusia – poate doar să se spele cu țiței și să inhaleze gaz la masa de prânz).

Perspectivele sunt sumbre pentru Vova și gașca lui de criminali de război. Pe punctul de a fi declarați în incapacitate de plată, cu rubla în cădere liberă și cu perspectiva unei penurii crunte, dacă Moscova nu-și mai poate vinde nici marfa de benzinărie, țara se transformă rapid în no man’s land. Și, desigur, cu mormanul de fiare vechi pe care-l plimbă pe la granițe sub numele de „marea armată rusă”, ar putea fi invadați și cuceriți de pașnicul Uzbekistan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.