Coroana de flori trimisă miercuri de Viorica Dăncilă la înmormântarea „Bulibaşei” Rudi Varga, din Gilău-Cluj, nu e doar un simplu gest de curtoazie. E semnul unei legături „durabile” şi totodată inexplicabile între familia Varga şi personaje-cheie de la vârful puterii în statul român.

Rudi Varga a fost un personaj cu un trecut asociat reţelelor Securităţii. La Revoluţie, se afla în beciurile Miliţiei pentru pentru infracţiuni de drept comun. După Revoluţie, a devenit brusc personaj onorabil. Nimic nou, mulţi au profitat de schimbare. La scurt timp, în vremea guvernului Tăriceanu (2004-2008), a primit de la statul român multe kilograme de aur, într-un mod pe care nimeni nu l-a investigat serios nici până azi.

Probabil fără nicio legătură, fostul premier Tăriceanu a preluat-o pe Rozalia Varga (alăturat), fiica bulibaşei, în aparatul său de lucru. De-atunci încoace, nimeni n-a mai clintit-o de la vârful statului. Doar Dacian Cioloş. După care, odată plecat guvernul tehnocrat, fiica Bulibaşei a revenit la butoanele puterii.

CONFETTI DIN AVION ŞI MITROPOLIT LA SLUJBĂ

A fost mare tam-tam, azi, în jurul procesiunii de înmormântare a bulibaşei din Gilău.

Rudi Varga a murit la vârsta de 78 de ani, el fiind înmormântat lângă Monumentul Eroilor din cimitirul comunal, în ciuda unei interdicţii a Consiliului Local Gilău şi în acordurile unei fanfare. Peste 150 de persoane au participat, miercuri, la slujba de înmormântare oficiată în curtea casei defunctului de un sobor de preoţi, în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ.

În timpul slujbei, un avion de mici dimensiuni, închiriat de familia Varga, a survolat comuna Gilău şi a aruncat confetti. Lângă sicriul drapat cu steagul tricolor şi cu steagul romilor au fost depuse coroane de flori, printre care una din partea premierului Viorica Dăncilă, cu mesajul ”Regrete profunde”.

FIICA BULIBAŞEI, MEREU LA PUTERE

Cum se explică toată acestă desfăşurare de forţe şi omagii, de la cel mai înalt nivel al statului român, la moartea unei bulibaşă cu un trecut cel puţin controversat?! Simplu: fiica acestuia e înşurubată de ani buni la vârful puterii, deţinând următoarele funcţii:

  • consilier în aparatul de lucru al Guvernului Dăncilă (membru ALDE) – în prezent
  • consilier de stat la Secretariatul General al Guvernului condus de Victor Ponta, în 2015
  • consilier în Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Turismului, în 2013
  • Consilier în M.A.I., 2012-2013
  • secretar personal al prim-ministrului Călin Popescu Tăriceanu, în 2008

Dacian Cioloş a fost singurul premier care a avut curajul s-o dea afară pe Dana Rozalia Varga din Guvernul României. Aceasta l-a acuzat acum trei ani, în ianuarie 2016, pe Dragoș Tudorache, șeful Cancelariei ex-premierului tehnocrat, că a dat-o afară pe motiv că este de etnie romă.

„M-a dat afară după ce am depus o cerere de concediu. Mi-a cerut demisia pentru faptul că suntem prea mulți romi în Guvern. Nu mi s-a reproșat nimic legat de activitatea mea profesională. Mi s-a spus că e un guvern tehnocrat și fiecare își aduce oamenii lui, s-a plâns fiica bulibaşei la Antena 3.

TANDEMUL ROZALIA VARGA-FLORICICA DANSATOAREA

Cum de-a fost posibil ca fiica unui bulibaşă (care, la Revoluţie, se afla încarcerat pentru fapte de drept comun) să ajungă în apropierea secretelor de stat, lângă prim-miniştri, miniştri de Interne, alţi miniştri? Aparent, fiica nu are nicio vină pentru faptele tatălui. Dar pe fond şi realist vorbind, nu avea statul român altă alegere în afara de Rozalia Varga? Serviiciile secrete poate au răspunsuri la astfel de vulnerabilităţi. Dar probabil nu prea multe. Căci dacă aveau, statul român nu ajungea să permită legături la vârf cu persoane provenite din medii ale lumii interlope.

O întâmplare ne poate ajuta să înţelegem mai bine ce tabără din servicii şi politică a servit clanul Varga, odată penetrat guvernul României. Fiica bulibaşei a condus un „mini-detaşament” de protestatari la mitingul anti-Iohannis, de la Palatul Cotroceni. Era imediat după ce preşedintele a dat buzna în Palatul Victoria (condus pe-atunci de Grindeanu), pentru a bloca „elefantul” OUG 13, când manifestanţii având-o în frunte pe celebra „Floricica Dansatoarea” au vrut să susţină public Ordonanţa 13 care a aruncat România în criza în care se află şi azi.

Aşadar, Rozalia Varga, Floricica Dansatoarea, Bulibaşa Rudi Varga…şi premierii României, Ponta, Tăriceanu, iar ultima pe listă, azi, Dăncilă. O filieră fără nicio logică, dimpotrivă, cu multe şi foarte mari semne de întrebare, la care nicio instituţie a statului n-a răspuns serios până acum. În orice ţară normală, aşa ceva ar fi constituit subiect de investigaţie la nivel înalt. În România, prim-ministrul trimite coroane de flori. (Sursa: Ziaristii.com)

”Țară liberă, ziariști ocupați” – Ne-am propus să oferim ceea ce politicienii corupți, și nu numai, au reușit răpească tuturor cetățenilor: demnitatea, adevărul și curajul. Alege să fii patronul nostru – www.patreon.com/dacnews

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.