Guvernul PSD-ALDE va aproba în ședința de astăzi un memorandum privind publicarea unui „volum editorial” privind activitatea guvernamentală din 2018. Va fi o neruşinată publicitate pe bani publici, fără niciun impact social sau politic.
Volumul va fi distribuit, în 500 de exemplare, către instituții centrale și locale, și va conține „marile realizări” ale guvernării PSD-ALDE în 2018.
Fiecare minister va trimite Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, până pe 15 februarie, informații cu aceste „realizări”. De coordonare se va ocupa Darius Vâlcov, consilierul de stat pe probleme economice al premierului.

Centrează: Toni Greblă

Memorandumul este inițiat de Toni Greblă, secretarul general al guvernului, și Ion Ghizdeanu, șeful Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză. Aceștia susțin că volumul este util „pentru asigurarea transparenței”, invocând faptul că autoritățile publice sunt obligate să dea publicității un raport periodic de activitate. Acest lucru nu explică însă de ce este necesar un „volum editorial”, în condițiile în care instituțiile publice își pot expune raportul de activitate pe propriul site, de pe internet.

Marchează: Darius Vâlcov

„În vederea asigurării transparenţei actului de guvernare şi accesul cetăţenilor şi mediului de afaceri la informaţiile de interes public cu privire la activitatea Guvernului, în concordanţă cu prevederile Legii nr. 544/2001, propunem ca Raportul privind indeplinirea Programului de guvernare în anul 2018 să fie publicat sub forma unui volum editorial”, se arată în memorandum.
„Având în vedere complexitatea unui asemenea raport, propunem ca procesul de analiză şi elaborare să fie coordonat de consilierul de stat pe probleme economice al doamnei Prim-ministru”. Adică de nelipsitul Darius Vâlcov! (Sursa: Ziaristii.com)

”Țară liberă, ziariști ocupați” – Ne-am propus să oferim ceea ce politicienii corupți, și nu numai, au reușit răpească tuturor cetățenilor: demnitatea, adevărul și curajul. Alege să fii patronul nostru – www.patreon.com/dacnews

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here