Remus Pricopie, rector al SNSP și fost ministru PSD al Educației, consideră că Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze din fruntea PSD după eșecul referendumului pentru definirea familiei. El oferă exemplul Italiei, unde premierul Renzi a plecat din funcție după ce a pierdut în cadrul unui referendum privind reforma constituțională.

„In decembrie 2016, premierul Italiei, Matteo Renzi, și-a dat demisia, ca urmare a eșecului la referendumul privind reforma constituțională. Deși prezența la urne a fost una semnificativă (65%), italienii au respins modificările constituționale propuse de guvernul de stânga condus de Renzi. Respectând o cutumă specifică societăților democratice, premierul italian a făcut un gest firesc pentru un politician responsabil care, conștient de forța și semnificația votului, și-a asumat, prin demisie, un eșec politic și a demonstrat tuturor că înțelege dimensiunea reală a principiului reprezentării.

În octombrie 2018, în România, este organizat un referendum pentru modificarea Constituției, pe tema redefinirii familiei. Paradoxal, deși liderul principalului partid de guvernare avea rezultatele mai multor cercetări realizate de sociologi români (neplătiți din banii de partid), din care rezultă foarte clar că românii nu vor participa la acest referendum, prin urmare nu vor valida inițiativa de modificare a Constituției, PSD este aruncat într-o nouă aventură. Președintele partidului, domnul Liviu Dragnea, devine prima voce care susține public referendumul și conceptul de „familie traditionala” – concept pe care însă uită să-l definească într-un mod clar, cel puțin din perspectiva juridică.

Cu toate că au avut la dispoziție două zile pentru a vota, cetățenii și-au manifestat dezinteresul și/ sau dezacordul în legătură cu referendumul organizat de Guvern (20,41% participare la vot). Într-o astfel de situație, un lider politic autentic, care crede și acționează în virtutea principiilor democratice, care respectă și ascultă vocea cetățenilor / alegătorilor mai mult decât pe cea a consultanților străini (plătiți din banii de partid), nu are decât o singură opțiune: demisia.

Sigur, Italia nu este România și nici Renzi nu este genul de politician care să arunce în spatele altora (Statul Paralel, omul negru, Soros, UE, NATO, atentatorii la ordinea constituțională, vocile critice din PSD etc.) greșelile sale politice. De fapt, dacă analizăm cu atenție, cred că în România a apărut un nou tip de politician – politicianul fără vina – cel care poate face orice, dar care nu-și asumă niciodată responsabilitatea”, a scris Pricopie pe Facebook. (Sursa: Aktual24)

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

1 COMENTARIU

  1. Nu vă surprind afirmațiile acestui necunoscut fost ministru al educației ? Unde mai pui că este și lector la SNSP , adică aflat într-o funcție de înaltă probitate și competență , capabil să ofere dimensiunea teoretică și faptică a fenomenului la care face referire . Personajul , nu se obosește să de explice că teoretic , evenimentul , important indiferent de părerile pro sau contra pentru națiunea română , ignorat la modul disprețuitor de Președintele statului , nu a avut „ab origine” vreo conotație politică sau vreo implicare a politicului . Nu se străduiește să ne explice de ce a fost tergiversată câțiva ani inițiativa de revizuire a constituției de către parlament și care a fost impedimentul legislativ care a trebuit corectat . Nu se străduiește să ne explice cum , în intervalul scurt , de la punerea în discuția Parlamentului și până la „urne” opțiunea și voința națiunii au avut un recul și o atitudine total indiferentă sau adversă . Nu se străduiește să ne lămurească noțiunea de #boicot , care a traversat tot spațiul virtual și chiar pe cel mediatic începând cu data la care a fost făcută public data consultării populare . Se îndreaptă , evident revanșard , asupra unui personaj politic incomod pentru o minoritate și pentru o minoritate a majorității . Asemenea luări de poziție ne dau măsura calității formatorilor de opinie și a celor ce se ocupă de „instrucția” viitorilor actori politici și a celor care vor gestiona administrația publică în viitorul apropiat .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.